Behandling

 • Stockphoto køleskab med lægemidler
  Nyhed

  Et nyt lægemiddel kan hjælpe en lille gruppe patienter med en meget sjælden og alvorlig form for psoriasis, som der indtil nu ikke har været en effektiv behandling mod. Men Medicinrådet har afvist at godkende lægemidlet. Uforståeligt for Psoriasisforeningen, der savner at se kroniske hudsygdomme taget seriøst på linje med andre kroniske sygdomme.

 • En hudlæge undersøger huden på en patients arm med et dermatoskop med lys, ingen ansigter synlige på billedet.
  Nyhed

  Sundhedsstyrelsen har udgivet en behandlingsvejledning, som Psoriasisforeningen finder vigtig af flere årsager. Mest bemærkelsesværdigt er der nye formuleringer vedr. vurderingen af psoriasis sværhedsgrad, som kan bidrage til at nedbryde den traditionelle ”behandlingstrappe” – der ofte unødigt forlænger vejen mod at opnå en effektiv behandling.

 • Portræt af Gustav Kalmar, dreng 14 år står og smiler, foran en grøn baggrund (hæk) med en rød hættetrøje på.
  Blogindlæg/portræt

  Hvad findes der af ”skånsomme” muligheder til at lindre psoriasisudbrud uden at skulle bekymre sig om bivirkninger? Gustav Kalmar har forsket i ikkemedicinske virkemidler mod psoriasis og mener at have et nyt bud. Nå ja, og så er han 14 år – og med i finalen ved talentkonkurrencen ’Unge Forskere’ 2024.

 • Gustav Kalmar står ved en informationsstand og forklarer besøgende om sit projekt.
  Nyhed

  Historien om teenageren Gustav Kalmar, der har udviklet en ”alternativ” creme til lindring af psoriasis, breder sig med lynets hast blandt de danske medier herunder sociale medier. Psoriasisforeningen får i øjeblikket en del henvendelser om cremen – læs her, hvad foreningen har at sige om den.

 • Udsnit af mandlig læge (ansigt ikke synligt) sidder foran tablet, en grafisk illustration af en internetbrowser og diverse ikoner er redigeret ind over billedet for at illustrere brugen af digital teknologi i sundhedsvæsnet.
  Nyhed

  Regnemodellen ’BIS’ skal skabe bedre overblik over de økonomiske gevinster ved at investere i sundhed. Psoriasisforeningen har været involveret i, at psoriasis nu er kommet med som sygdomsområde, hvilket kan bidrage til at udpege investeringer på psoriasisområdet, der betaler sig.

 • Landskabsbillede viser udsnit af stranden ved Det Døde Hav, hvor psoriasispatienter sendes i klimabehandling. En gruppe mennesker bader i det salte vand ved bredden og flyder.
  Nyttig viden

  Hvordan sikres psoriasispatienter i norden lige adgang til klimabehandling nu og for fremtiden? Det er udgangspunktet for den hvidbog, som Psoriasisforeningen sammen med foreningerne i den nordiske psoriasis-sammenslutning Nord-Pso er gået sammen om.

 • PRO
  PRO-data

  PRO-data kan bidrage til at skabe et mere patientcentreret sundhedssystem, hvor patienternes egne input ift. helbred og behandling inddrages systematisk i både forskning og tilrettelæggelsen af behandlingsforløb. Psoriasisforeningen har indgået et samarbejde med Sundhedsdatastyrelsens PRO-sekretariat om et projekt, der skal forbedre psoriasispatienters forløb i sundhedsvæsnet.

 • Screenshot af den omtalte kronik med overskrift på kronikken og portrætbillede af kronikøren.
  Kronik

  En kronik hos Politiken problematiserer, hvordan patienter med autoimmune sygdomme bliver kastebolde i sundhedsvæsnet i fragmenterede og ukoordinerede forløb ─ alt imens det eneste tiltag, der har formået at give denne patientgruppe en effektiv, helhedsorienteret behandling, lige nu er ved at blive tabt på gulvet.

 • Forskning
  Nyttig viden

  Psoriasisforskningens udvikling er de sidste årtier blevet beskrevet som ”fra at køre i hestevogn som til at flyve med jetfly”, hvor jetflyet symboliserer de nye behandlingsmuligheder, der i øjeblikket åbner dørene til en helt ny æra.

 • Depression
  Nyttig viden

  Depression er almindelig og en fællesbetegnelse for flere lidelser, der omfatter alt lige fra lette tilstande til mere alvorlige, langvarige og tilbagevende sygdomme. Undersøgelser viser, at 17-18 % af alle danskere får en depression i løbet af deres liv. Det er altså en meget almindelig sygdom, som kan opstå i alle aldre, men er mere udbredt blandt kvinder end mænd.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.