Pårørende farmor barn

Til pårørende

Det er ikke kun psoriasispatienten, der rammes af psoriasis, men hele patientens familie. Det kan være hårdt at se, hvordan ens kære er påvirket af sygdommen. Og frustrerende, fordi man ikke er i stand til at hjælpe.

Psoriasis og psoriasisgigt rammer hele familien.

Det er ikke kun psoriasispatienten, der rammes af psoriasis, men hele patientens familie. Det kan være hårdt at se, hvordan ens kære er påvirket af sygdommen. Og frustrerende, fordi man ikke er i stand til at hjælpe. Mange pårørende er ofte tilbøjelige til at tage så meget hensyn til psoriasispatienten, at de glemmer eller helt tilsidesætter egne behov.
Mød andre pårørende
Ligesom det for psoriasispatienter kan hjælpe at tale med andre i samme situation, så kan det også være en utrolig stor hjælp for pårørende at møde andre pårørende, der lever med psoriasis inde på livet.

Måske kan de give dig gode råd til at ændre både små og store rutiner i hverdagen. De kan komme med ideer til, hvordan I bedst tackler børnene, når deres far nægter at gå med på stranden eller gå med i svømmehal. Og så videre. Mange af disse hjælpepersoner finder du i Psoriasisforeningen.
 

Gode råd til pårørende

Lyt og spørg ind!
Pas på ikke at overskride psoriasispatientens grænser.

Søg information om psoriasis
Jo mere du ved, jo bedre kan du hjælpe.
Vær opmærksom på, at psoriasis i høj grad kan påvirke 
selvværdet og psyken hos det familiemedlem, der har psoriasis.

Følg med i psoriasispatientens behandling.
Tag evt. med til samtaler hos lægen eller på hospitalet.
Fire ører hører mere end to.
 

...

Vores rådgivning er åben, også for pårørende. Læs mere her

 

Kontakt vores kredse

Der er flere der arrangere forskellige arrangementer, hvor du som pårørende er velkommen. Du kan også kontakte den lokale kredsformand og få mere information. 

 

Lokal støtte

I mange kommuner og på sundhedscentre findes der pårørendevejledere, hotlines og andet, som du kan bruge til støtte og sparring. 
 

 


 

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.