motion

Kost og motion

Der er ingen videnskabelige beviser for, at kosten påvirker psoriasis. Undersøgelser har dog vist, at det for nogle psoriasispatienter har en positiv effekt, hvis de skærer ned på brugen af animalske fedtstoffer og samtidig spiser mere frugt, grønt og fed fisk.

Vær aktiv på dit niveau

Du behøver ikke at blive elitesportsudøver, fordi du har fået psoriasis. Omvendt behøver du heller ikke at stoppe med at træne meget, hvis du befinder dig godt med det. Find den motionsform og det aktivitetsniveau, der passer til dig og din hverdag.

Alkohol med omtanke

Ligesom for alle andre er det en god idé at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at kvinder ikke drikker mere end 7 genstande om ugen, at mænd ikke drikker mere end 14 genstande om ugen, samt at man ikke drikker mere end 5 genstande ved samme lejlighed. 

Alt med måde

En almindelig sund livsstil med varieret kost, frugt og grønt har en positiv effekt på din psoriasis. Som hos alle andre er der stadig plads til pomfritter, kage etc., hvis du overordnet spiser sundt og varieret.

 

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.