Billede er et neutralt stockphoto der viser et udsnit af en hånd der holder en nål og skal til at give en vaccination i armen på en anden person. Ingen ansigter kan ses.

Disse grupper tilbydes vaccination i efteråret 2022

Myndighederne afholdt den 2. september corona-pressemøde og gav en status på covid-19-situationen og vaccineplanen for efteråret. Som udgangspunkt er der ikke de store ændringer i planen ift. det, der blev meldt ud på seneste pressemøde i juni, men flere detaljer er givet og et par målgrupper er føjet til vaccinationsplanen.

Derudover er der givet yderligere information vedr. samtidig tilbud om vaccination mod influenza og pneumokok. Et af budskaberne i denne omgang fra Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, var: Tag vaccinen for din egen skyld. 

I boksen herunder kan du læse, hvem der tilbydes vaccination. Alle, der modtager invitation til vaccination via e-boks, kan efterfølgende bestille tid via vacciner.dk 

Disse grupper tilbydes vaccination efterår 2022

Jf. seneste orientering fra myndighederne den 2. september, tilbydes følgende grupper COVID-vaccination i efteråret med opstart fra 1. oktober (medio september for plejehjemsboere og de ældste borgere fra 85 år): 

 • Alle på 50 år og derover
 • Personer under 50 år i øget risiko for et alvorligt forløb
 • Personale i sundheds- og plejesektoren samt dele af socialområdet med tæt kontakt til patienter i øget risiko
 • Pårørende til personer i særlig øget risiko
 • Gravide

Alle i målgruppen +50 vil modtage invitation til vaccination via e-boks, og den forventes udsendt senest 1. oktober. Har man ikke e-boks, vil man modtage invitationen som brev med posten. De øvrige grupper kan fra 1. oktober enten:

 • Gå ind på vacciner.dk, hvor du udfylder et spørgeskema om dit helbred og arbejde, der guider dig til, hvilke vacciner du er i målgruppen for. Derefter udfylder du en tro-og loveerklæring, og så kan du bestille tid til vaccination.
 • Tale med din læge, som kan oprette et vaccinationsforløb på vacciner.dk til dig med de vacciner, du tilbydes. Herefter kan du selv bestille tid. I nogle tilfælde vil lægen kunne vaccinere dig med det samme.
 • Undersøge, om din arbejdsplads tilbyder vaccination, fordi du arbejder sundheds- eller plejepersonale eller inden for udvalgte dele af socialområdet.


Udover COVID-vaccination tilbydes udvalgte grupper fra oktober samtidig vaccination mod influenza og pneumokok (en gruppe bakterier, der kan give alvorlig sygdom eksempelvis lungebetændelse). Det drejer sig om følgende målgrupper: 

Influenza

 • Alle på 65 år og derover
 • Gravide i 2. og 3. trimester
 • Børn på 2-6 år
 • Personer med visse kroniske sygdomme
 • Sundheds- og plejepersonale

Pneumokok (tilbydes hvert 6. år) 

 • Personer over 65 år 
 • Personer med særlige kroniske sygdomme 
 • Svejsere

 Læs mere om vaccinationsprogrammet for efteråret på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

...

Hvem tilhører gruppen under 50 år i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19?

Sundhedsstyrelsen har den 13. september udgivet de nye retningslinjer for, hvilke personer der er i øget risiko og derfor vil blive anbefalet booster-vaccination mod COVID-19. Retningslinjerne vedrører desuden også influenzavaccination. 

De nye retningslinjer beskriver, hvilke sygdomme og tilstande der er forbundet med en øget risiko for at alvorligt forløb af covid-19. Det gælder blandt andet personer med nedsat immunforsvar, alvorlig hjerte- lunge-, eller nyresygdom og personer i behandling for kræftsygdom. Alvorlige reumatologiske sygdomme (gigtsygdomme), sukkersyge og svær overvægt nævnes også. Nære pårørende til personer med et svært nedsat immunforsvar anbefales også vaccination. Læs mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en pjece, der gør det nemt at få overblik over, hvilke sundhedsmæssige sygdomme eller tilstande, der kan sætte dig i målgruppen for vaccination. Klik på billedet nedenfor for at læse den.

Er du i tvivl, om du bør blive vaccineret, anbefales det at tage en samtale med din læge. 

Sådan bliver du vaccineret

Hvis du anbefales vaccination på baggrund af din sygdom eller tilstand og ikke din alder, modtager du ikke en invitation. Det gælder både vaccination mod covid-19 og influenza. Her vil du i stedet kunne bestille tid via vacciner.dk eller tage en samtale med din læge. 

Sløret miniature-billede af sundhedsstyrelsens pjece: Skal jeg vaccineres? Vedr. COVID-19 vaccination efteråret 2022.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.