Baggrund til de 4 genveje

Studie med 980 psoriasispatienter giver første indblik i COVID-19 og biologisk behandling

Lægemiddelinfo

Er psoriasispatienter i biologisk behandling mere udsatte for at blive alvorligt syge af COVID-19? Det spørgsmål giver et nyt studie fra Italien nu de første spæde data på: Ingen af de 980 psoriasispatienter i undersøgelsen blev hverken indlagt eller døde som følge af sygdom med COVID-19.

Der mangler fortsat viden om risikoen for smitte og alvorlig sygdom ved COVID-19 for en lang række patientgrupper ikke mindst psoriasis og psoriasisgigt og særligt ift. immunhæmmende og biologisk behandling.

International Psoriasis Council (forkortet IPC, en international interesseorganisation ledet af dermatologiske eksperter) fremhæver nu et nyt studie fra Verona i Italien, der ifølge IPC giver "vigtig tidlig information" om risikoen for alvorlig sygdom ved COVID-19 for psoriasispatienter i biologisk behandling. 

Undersøgelsen kiggede på to forskellige patientgrupper i biologisk behandling ifm. corona-udbruddet, den ene var 247 nyretranslanterede i immunhæmmende behandling, den anden var 980 psoriasispatienter i biologisk behandling. 

Ingen af psoriasispatienterne i undersøgelsen blev hverken indlagt eller døde som følge af sygdom med COVID-19. 

Gennemsnitligt midaldrende og stor andel havde flere risikofaktorer

Den gennemsnitlige alder for psoriasispatienterne i undersøgelsen var 56 år, 39 procent havde overvægt, og 12 procent havde diabetes og hjertekarsygdomme - alle tre af disse faktorer er ellers forbundet med øget risiko for alvorlig sygdom med COVID-19, men det blev altså ikke tilfældet for psoriasispatienterne i undersøgelsen. 

Det oplyses ikke, hvor mange af patienterne i undersøgelsen der har været konstateret smittet med ny corona-virus. 

IPC understreger, at undersøgelsen har sine begrænsninger, men vurderer alligevel at den giver vigtig tidlig information om biologisk behandling for psoriasispatienter under corona-pandemien. 

Du finder IPC's egen side om undersøgelsen her med link til forsknings-artiklen og yderligere information (på engelsk). 

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.