Vinter og mørke

Når sommeren ebber ud, forsvinder de mange solskinstimer og den høje luftfugtighed, der har en gavnlig effekt på psoriasis. For mange psoriatikere er et af de første tegn på efteråret, at huden bliver tør, begynder at stramme, og de første pletter ses på kroppen.

Så starter smøreperioden
Efteråret er ofte starten på en lang periode med smørebehandling eller andre former for behandling af psoriasis. Undlader man at smøre sig bare én dag, oplever mange, at huden tørrer ud og begynder at stikke, prikke og irritere.

Psoriatikere er ekstra følsomme
Efteråret og vinteren gør mange mennesker lettere deprimerede. For mennesker med psoriasis er der endnu flere grunde til, at humøret ofte daler.

Sygdomsaktiviteten øges, og mange oplever, at de ikke længere kan kontrollere deres sygdom. Derfor er det ikke ualmindeligt, at psoriasispatienter bliver mere nedtrykte i den mørke tid.

Nogle glæder sig til vintertøjet
Nogle psoriasispatienter ser dog frem til efteråret, hvor de igen kan gå med lange bukser og trøjer og på den måde holde deres psoriasis skjult for omverdenen.

Pga. beklædningen er det ofte lettere at leve mere anonymt i efteråret og vinteren, til trods for at man har en synlig hudsygdom.