Om at holde humøret oppe

Når ens krop er fyldt med pletter, er det meget forståeligt - og meget almindeligt - at man oplever perioder med frustration og afmagt eller en følelse af lede over sin krop.

Sæt ord på dine kvaler
I disse perioder kan det hjælpe at få sat ord på sine følelser og tale med venner og familie, så de har en mulighed for at hjælpe. Ofte aner de ikke, hvorfor du hænger med hovedet. Og de er måske selv bange for at snakke om din sygdom af frygt for at overskride dine grænser.

Brug ikke din sygdom som undskyldning
Det er vigtigt, at man ikke giver psoriasis skylden for alle dårligdomme i livet. Alle mennesker oplever tidspunkter, hvor livet ikke går i den retning, man ønsker. Man må selv tage et ansvar og ikke bare bruge psoriasis som en dårlig undskyldning.

Humoren - et godt våben
Ens livsindstilling kan have stor indflydelse på psoriasis. Humor får ikke psoriasis til at forsvinde, men det kan gøre det lettere at leve med sygdommen og smerten både den fysiske og psykiske.

Formår man at holde humøret oppe og bevare en positiv indstilling til sig selv og sine omgivelser, vil selv en person med svær psoriasis have lettere ved at håndtere sygdommen, hvorimod manglende humor og en negativ livsindstilling kan gøre selv den mildeste psoriasis svær at leve med.