Børn & unge

 • Portræt af Gustav Kalmar, dreng 14 år står og smiler, foran en grøn baggrund (hæk) med en rød hættetrøje på.
  Blogindlæg/portræt

  Hvad findes der af ”skånsomme” muligheder til at lindre psoriasisudbrud uden at skulle bekymre sig om bivirkninger? Gustav Kalmar har forsket i ikkemedicinske virkemidler mod psoriasis og mener at have et nyt bud. Nå ja, og så er han 14 år – og med i finalen ved talentkonkurrencen ’Unge Forskere’ 2024.

 • Gustav Kalmar står ved en informationsstand og forklarer besøgende om sit projekt.
  Nyhed

  Historien om teenageren Gustav Kalmar, der har udviklet en ”alternativ” creme til lindring af psoriasis, breder sig med lynets hast blandt de danske medier herunder sociale medier. Psoriasisforeningen får i øjeblikket en del henvendelser om cremen – læs her, hvad foreningen har at sige om den.

 • Unge på efterskole
  Nyhed

  Forestil dig en efterskole, hvor kroniske sygdomme som psoriasis ikke er et særsyn i klassebilledet. En skole, hvor rummelige fællesskaber, skoleliv, sund livsstil og behandling smelter sammen.

 • Portræt af Josefine Thomsen med sin søn Noah
  Lev godt med psoriasis

  Josefine Thomsen fik psoriasis midt i teenageårene i en alder af 17 år. Sygdommen blev afsættet til at melde sig ind i Psoriasisforeningen, hvor hun siden 2011 har været aktiv i PsoUng. Ud over selv at være ung har hun derfor talt med rigtigt mange andre unge med psoriasis om de tanker og udfordringer, sygdommen bringer med.

 • Portrætfoto af Tina fra PsoBørn med sin søn.
  Lev godt med psoriasis

  Tina Bach Guldberg er mor til en teenagedreng på 16 år. Hun har været aktiv i PsoBørn siden stiftelsen i september 2015. I denne artikel deler Tina ud af nogle de udfordringer og oplevelser, hun selv og andre ramte familier har mødt og vendt i PsoBørn-netværket.

 • 2020
  Lev godt med psoriasis

  Der er mere end 200.000 danskere, der lever med psoriasis i hud og led - plus deres pårørende. Føler du dig udfordret og overset? Synes du også, det er svært at være kronisk syg i Danmark? Så kom og vær med i et fællesskab/netværk, som handler om at være noget for andre med samme udfordringer som dig selv, samtidig med at du styrker psoriasissagen.

 • Børn og unge
  Nyttig viden

  Der er ikke mange, der ved det, men medlem af folketinget og Sundhedsordfører Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti var i mange år aktivt medlem af Psoriasisforeningen. Anledningen var, at hendes søn allerede som baby fik konstateret psoriasis.

 • Unge i behandling
  Nyttig viden

  Der er et stort gab i forskning om børn og unge. Psoriasis i børne- og ungdomsårene kan give store udfordringer – hvor godt disse håndteres kan få betydning for resten af livet. Det fortæller forsker Gitte Susanne Rasmussen, som peger på behovet for anbefalinger, der sikrer børn og unge de bedste forudsætninger for et godt liv med psoriasis. Helt konkret bør de tilbydes overgangsforløb.

 • Skolen har et ansvar
  Nyttig viden

  Psykolog Charlotte Jensen led selv af gigt i barndommen. - Heldigvis er hun uden gener i dag. Til gengæld bruger hun store dele af sit arbejdsliv på via sin psykologpraksis at hjælpe familier med børn ramt af kroniske sygdomme.

 • Et billede af mor og datter opstillet med en grafisk illustration med turkis og mørkeblå farver.
  Nyhed

  Den 29. oktober er Verdens psoriasisdag, og i år sætter vi fokus på børn og unge og de udfordringer, familier med psoriasis møder i dag ─ med en oplysningskampagne, der belyser sygdommen fra et børne-ungeperspektiv og samler viden og resurser til familierne.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.