Smertelindring

Psoriasisgigt er i de fleste tilfælde ikke nær så invaliderende som almindelig leddegigt og kan ofte behandles med smertelindrende medicin. Behandlingen vil da kunne foregå med håndkøbsmedicin, gigtpiller eller indsprøjtninger med binyrebarkhormon.

Håndkøbsmedicin
Ved mild psoriasisgigt, hvor patienten kun oplever mindre smerte i enkelte led, kan man ofte nøjes med at tage smertestillende håndkøbsmedicin med paracetamol eller ibuprofen.

Gigtmedicin (NSAID)
Gigtmedicin kan være nødvendigt for patienter, som har mere udtalt ledbesvær, og hvor smerterne ikke kan holdes nede med håndkøbsmedicin. Der findes forskellige tabletter, som kan anvendes. Det kan være nødvendigt at prøve sig frem, da medicinen ikke virker ens på alle. Tabletterne stopper ikke selve sygdommen, men kan lindre smerterne.

Gigtmedicin kan have alvorlige bivirkninger i mave og tarm i form af blødninger. Cirka hver tredje gigtpatient oplever, at de ikke kan tåle behandlingen. I stedet anbefales paracetamol som smertestillende medicin.

Vil du vide mere om NSAID kan vi henvise til min.medicin.dk

Binyrebarkhormoner
Indsprøjtninger med binyrebarkhormon er også en meget effektiv behandling til psoriasisgigt, hvor kun enkelte led er angrebet. Patienten får først tømt leddene for væske og bagefter indsprøjtet binyrebarkhormon. Indsprøjtningen bevirker, at betændelsen i leddene mindskes og forbygger derfor også, at leddene ødelægges. Virkningen varer ofte forholdsvis længe.

Der er ingen bivirkninger forbundet med denne behandlingsform, så længe indsprøjtningen foregår sterilt.

Vil du vide mere om Binyrebarkhormon kan vi henvise til min.medicin.dk