Nyt forskningscenter skal bidrage til bedre lægemidler til huden

Omtale

Det har længe været en udfordring inden for lægemiddelforskningen at forstå, hvordan lægemiddelstoffer interagerer med huden.

Nu skal et nyt center på Institut for Farmaci ved Københavns Universitet med en bevilling på 40 millioner kroner fra LEO Fondet være internationalt fyrtårn for forskningen på området.

Med et tocifret millionbeløb i ryggen fra LEO Fondet skal det nye forskningscenter ”LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery” danne grundlag for ny forskning i hud og lægemidler. Det er Institut for Farmaci ved Københavns Universitet, der står bag ideen om at lave det nye forskningscenter, og som skal være hjemsted for centeret. Direktør for det nye center bliver professor Martin Malmsten, der kommer fra en stilling som forskningsleder ved Uppsala Universitet.

”Det nye center rummer store og langsigtede muligheder for at sætte sit aftryk på den internationale forskning, og jeg glæder mig til at være med i initiativet, der skal løfte forskningen inden for et spændende område,” siger Martin Malmsten.

Hos Psoriasisforeningen er man meget positive over nyheden om det nye forskningscenter:

”Psoriasisforeningen er yderst tilfreds med den generøse donation, som LEO Fondet har givet til yderligere forskning i, hvordan kutane lægemidler (lægemidler til applikation på hud) optages i huden, og som KU skal stå for. Det nye center vil bidrage til, at de 165.000 mennesker med psoriasis i Danmark fortsat kan have forhåbning om, at der også i fremtiden vil være nye behandlinger, der gør, at man kan få et godt liv med psoriasis,” udtaler Lars Werner, direktør for Psoriasisforeningen, som kommentar til pressemeddelelsen fra Københavns Universitet.

Dybere forståelse for huden fører til bedre lægemidler

LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery skal forske i, hvad der sker i og på huden, når man applikerer lægemidler. Fokus er særligt på de fysisk-kemiske aspekter af interaktionen mellem hud og lægemiddelstoffer, hvilket er vigtigt ved udviklingen af nye lægemidler. På den måde kan man forhåbentlig optimere lægemidlers egenskaber, så maksimal effekt kan opnås, samtidigt som bivirkninger minimeres.

”Vores nye center rammer ned i et stort behov for at forstå, hvordan lægemiddelstoffer interagerer med huden. Med et stærkt hold af topforskere vil vi sætte nye standarder for forskningen på det dermatologiske område, og jeg er stolt og taknemmelig over, at vi med en bevilling fra LEO Fondet er lykkedes med at tiltrække nye, stærke kræfter til KU. Denne nye strategiske satsning vil komme til at gavne såvel patienter som samfund,” siger dekan, Ulla Wewer, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Globalt kraftcenter med stort potentiale

Ambitionen er, at centret via sin forskning skal skabe ny viden, men også give rum til innovative forskningsmetoder og nye analytiske teknologier. Centret har fra LEO Fondet fået en bevilling på 40 millioner kroner, der som noget helt unikt skal løbe over de næste ti år.

”Vi er meget stolte af at støtte dette vigtige initiativ, og med 40 millioner kroner over ti år er det den største uddeling i fondets historie. Mere vigtigt er, at vi er sikre på, at centret med dets stærke hold af forskere har potentiale til at blive et globalt kraftcenter indenfor forskningen i det dynamiske samspil mellem lægemidler og huden", siger Lars Olsen, formand for LEO Fondet.

Læs hele pressemeddelelsen, og find kontaktpersoner på projektet ved at følge linket her.

 

Emne

Kontakt

Landskontoret

Hovedkontor
36 75 54 00

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.