Ekstra hudlæge til Region Nordjylland - Tak fordi I lyttede til os!

Nyhed

Det er på mode at kritisere vores politikere for alt det, de ikke gør. Vi skal derfor også huske at rose dem, når de lytter og træffer de rigtige beslutninger.

For en måned siden skrev vi her i avisen, at børn og voksne med en hudsygdom i Region Nordjylland venter dobbelt så lang tid på at komme i behandling hos en hudlæge som i resten af landet. Syv måneder i gennemsnit – nogle venter helt op til et år.

Ventetiden har store negative konsekvenser for patienter i regionen med alle typer af hudsygdomme såsom børneeksem og de kroniske inflammatoriske sygdomme psoriasis og hidrosadenitis suppurativa (HS).

Vi bad regionen om at gribe hurtigt ind og gøre noget ekstraordinært for at sænke ventetiden. Heldigvis var der ørenlyd. I budgettet for 2018 har regionens politikere afsat to millioner kroner og fire millioner kroner de kommende år til at øge antallet af hudlæger i regionen og dermed styrke behandlingskapaciteten.

Vi håber, at de ekstra ressourcer kan bidrage til at nedbringe ventetiden på behandling hos hudlæger til landsgennemsnittet og gerne endnu længere ned. For en hurtig udredning og diagnosticering -  og deraf følgende hurtig behandling - er essentiel for, at patienter med psoriasis og andre hudsygdomme kan få deres sygdom under kontrol. Og en sygdom under kontrol giver højere livskvalitet og færre sygedage. Det er godt både for den enkelte og samfundet. Derfor vil vi gerne sige tak til regionspolitikerne, fordi de lyttede og handlede hurtigt ved at tage udfordringen med i økonomiforhandlingerne og finde penge i budgetaftalen til at gøre noget ved den lange ventetid. Tak!

Men ingen roser helt uden torne. Patienterne står i kø for at komme til hos den nye hudlæge. Derfor må der endelig ikke gå for lang tid før vi får etableret det nye ydernummer – fagtermen for ansættelsen af en ekstra hudlæge. Det er vigtigt, at den nye hudlæge kommer på plads tidligst muligt i det nye år, så vi kan gøre et hurtigt indhug i ventetiderne. 

Stadig akut behov for en dermatologisk Hospitalsafdeling

Skal vi for alvor have sænket ventelisten i regionen, så skal politikerne fortsat gøre den lovede ekstra indsats for at få genetableret en dermatologisk afdeling ved Aalborg Universitetshospital, så regionen får en specialiseret hospitalsafdeling til behandling af hudsygdomme som, der er i de resterende regioner.

For borgere der lever i Region Nordjylland får lige så mange dermatologiske sygdomme, som borgere i resten af Danmark. Så vi siger tak for det ekstra ydernummer, men vi må huske hinanden på, at indsatsen bestemt ikke slut endnu. Det et ekstra ydernummer er et plaster på såret, men uligheden i adgang til behandling er stadig markant set i lyset af, at Region Nordjylland - som eneste region ikke landet – ikke kan tilbyde regionens borgere samme vilkår som i resten af landet.

 

Kontakt

Landskontoret

Hovedkontor
36 75 54 00

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.