Kost

Der er ingen videnskabelige beviser for, at kosten påvirker psoriasis. Men nogle undersøgelser har vist, at det for nogle psoriasispatienter har en positiv effekt, hvis de skærer ned på brugen af animalske fedtstoffer og samtidig spiser mere frugt og grønt samt fed fisk som f.eks. makrel, laks, sild.

Spis omega 3 fedtsyrer
Det er de flerumættede fedtsyrer, der kan påvirke psoriasis i forskellige retninger. De flerumættede fedtsyrer kan opdeles i omega-6 fedtsyre, som findes i mælk, kød og ost og i omega-3 fedtsyre, som findes i fisk.

Fedtsyrerne er væsentlige byggesten i opbygningen af celler og dannelsen af signalstoffer. Signalstofferne aktiveres, når immunforsvaret slår alarm f.eks. ved revner i huden.

Mere fisk og mindre kød
Når signalstofferne er dannet ud fra omega-6 fedtsyrer, har de en tendens til at bliver overaktive, hvilket kan have en uheldig virkning på psoriasis.

Dette er ikke tilfældet ved omega-3 fedtsyrer. Derfor kan det have en positiv virkning på nogle mennesker med psoriasis at spise fisk eller fiskeolietabletter samt være tilbageholdende med mælk, ost og kød.