Sommerkursus 2013

Sommerkurset 2013 fik hurtigt ben at gå på, da Psoriasisforeningen for andet år i træk bød børnefamilier med psoriasis velkommen til fem fantastiske, lærerige dage i Middelfart Feriecenter med udsigt til Fænøsund og Hindsgavl dyrepark. Se de levende billeder og hør, hvad deltagerne og eksperterne har at fortælle.

Børnefamilierne: Vi kommer helt sikkert igen
Sommerkurset er et tilbagevendende og tiltrængt pusterum fra hverdagen, som man kan gå hen og blive afhængig af. Her kan familierne tale om børnenes første skoledag, pinlige situationer og dele erfaringer med ligesindede. Tre børnefamilier med psoriasis løfter sløret for sommerkursets mange værdifulde og lærerige oplevelser.

Se film her

Unge med psoriasis skal bruge hinanden – mød Josefine Thomsen fra Pso-Ung
Livet er ikke altid lige let og sjovt som ung med psoriasis. Mange har svært ved at acceptere sig selv, og det kan knibe med selvtilliden, men alt det kan en uge på sommerkursus og det at møde nye venner, som deler interesser og psoriasis, være med til at lave om på. Hør Josefines bud på, hvad Pso-Ung kan gøre for dig, der er ung med psoriasis.

Se film her

Børn og gigt: Gigtlæge Anne Estmann fortæller
Hvordan håndterer man gigtsygdomme hos børn? Der findes mange behandlinger, og nye kommer hele tiden til. Men det handler ikke kun om medicinsk behandling, hvis man spørger overlæge Anne Estmann fra H. C. Andersens Børnehospital, OUH. Det handler også om at se patienten/barnet og familien som helhed. For når børn debuterer med gigt, har det store konsekvenser for hele familien og her er der i lige så høj grad brug for råd og vejledning.

Se film her

Kend paragrafferne og stil krav: Socialrådgiver Didde Dreijer-Norsker fortæller
Varig funktionsnedsættelse, merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste på grund af sygdom. Det kommunale system er forpligtet til at yde økonomisk hjælp, men det er ikke altid, at kommunerne lever til deres vejledninger og rådgivningsforpligtelse. Hør Didde Dreijer Norskers råd til familierne, når de skal søge hjælp hos kommunen.

Se film her