Verdens Psoriasisdag 2019 bliver til en hel uge

Psoriasisforeningen har i år valgt at fejre Verdens Psoriasisdag med en såkaldt awareness week. En hel uge med aktiviteter og oplysning, der sætter fokus på, at psoriasis er mere end en hudsygdom, men også at vi er meget mere end vores psoriasis. Kom med i fællesskabet og del din historie, sæt kryds i kalenderen fra 12. oktober og en uge frem!

Mange tænker stadig på psoriasis som en mild og rent kosmetisk lidelse, ligesom mange fejlagtigt tror, at psoriasis smitter. Det er med til at gøre psoriasis til en overset og tabuiseret lidelse, selvom 165.000 danskere lever med sygdommen. I anledning af Verdens Psoriasisdag i år sætter vi derfor fokus på at bekæmpe uvidenheden om den kroniske sygdom og skabe større forståelse for, at psoriasis er meget mere end en hudsygdom.

Verdens Psoriasisdag er officielt den 29. oktober, men i år bliver det den 12. oktober, der markerer starten på fejringen i form af Psoriasisforeningens awareness week. Det er nemlig den Internationale Gigtdag og et nik til en af psoriasissens hyppige følgesygdomme, psoriasisgigt, som de færreste kender til.

Du er ikke alene – del din historie!
Meget er stadig på tegnebrættet i skrivende stund, så følg endelig med på Psoriasisforeningens kanaler, når vi nærmer os oktober. Men allerede nu ved vi, at vi har brug for mennesker med psoriasis i hud og led, der vil stemme i koret sammen med os, så vi når endnu længere ud.

I forbindelse med kampagnen opfordrer vi psoriasispatienter til at stå frem og dele deres historie på sociale medier, gerne med en lille video og et hashtag (nærmere info følger på vores kanaler). Vi håber, du vil være med til at støtte op og vise andre psoriasispatienter, at de ikke er alene.

Sammen står vi stærkest! Så sæt kryds i kalenderen fra 12. oktober og en uge frem, følg os på sociale medier og del din historie.

Og indtil da, hold et vågent øje med vores kanaler. Udførlig information om kampagnen vil følge snarest muligt på denne side, via nyhedsbrev og på Facebook.