Find din vej til en effektiv behandling

Der er kommet mange nye behandlingsmuligheder for svær psoriasis over de sidste par år, og der kommer nye til hvert år. Har du opgivet at finde en behandling for din psoriasis? Eller mangler du råd og viden til at komme videre i behandlingssystemet? Så er siden her din guide til at finde en vej til en effektiv behandling. 

Psoriasis kan være en invaliderende sygdom, og vejen til den optimale behandling kan være lang, især når man har svær psoriasis. Men de nye behandlingsmuligheder betyder, at din psoriasis kan behandles, og du har mulighed for at få et godt liv uden gener fra din sygdom.

Ved at blive klogere på din sygdom og dine behandlingsmuligheder kan du selv være med til at sikre den helt rigtige behandling for dig. Det kan materialet her på siden hjælpe dig med. 

Download din guide til at komme videre 
Det kan virke uoverskueligt at få overblik over behandlingsmuligheder og dine rettigheder som patient, og for mange psoriasispatienter kan det være en forhindring på vejen til en effektiv behandling. 

I denne folder har vi samlet den vigtigste viden til dig, med overblik over behandlingsmuligheder og behandlingssystemet, gode råd til samtalen med lægen, behandlingsmål og meget mere. 

Klik på billedet for at downloade folderen.


Monas historie: Der er altid flere behandlinger, så giv ikke op!

Mona havde store, smertende psoriasis plaques over det meste af kroppen, da en ny behandling blev et vendepunkt og vejen til et nyt liv. 


Leif havde psoriasis på 90 procent af kroppen, da alt ændrede sig...

Til sidst var 90 procent af Leifs krop dækket af psoriasis, der ofte revnede og begyndte at bløde. Men det lykkedes Leif at tage fat i sin hudlæge og komme i en behandling, der i dag gør det muligt at leve det liv, han ønsker. Se videoen. 


Hudlæge: Der er helt nye muligheder i dag 
Mere end 15.000 mennesker lever med svær psoriasis i Danmark. Mange af dem er ikke i en effektiv behandling. Er du en af dem, der har givet op? Så er der god grund til at komme op på hesten igen, for der er helt nye muligheder i dag, som hudlæge og specialist i psoriasis Kristian Kofoed siger i videoen. 

”Når jeg møder en patient med svær psoriasis, så er mit mål, at du skal få et liv uden gener fra din psoriasis. Og det mener jeg, at jeg kan opnå hos de fleste af de patienter, jeg følger.” 

Se videoen, hvor Kristian Kofoed fortæller om behandlingen af svær psoriasis.

 

Sørens historie: Før havde jeg psoriasis på over 70 procent af kroppen

”Da det var værst, havde jeg psoriasis på 70 procent af kroppen. Som er betændt, som bløder og afskaller. Det kunne min psyke ikke klare. Jeg var absolut nede i en svær depression,” fortæller Søren.

I dag er han en glad aktiv mand uden gener fra sin psoriasis. Hør, hvordan han kom dertil, i videoen.


Josefine: Vi er alle forskellige, og der findes mange forskellige behandlingsmuligheder 
Josefine var meget påvirket, da hun fik diagnosen, og holdt i starten sin psoriasis tæt ind til kroppen, skjult fra venner og familie. I dag har hun fundet en vej til at leve godt med sygdommen.

”Vi er alle forskellige med vores sygdom, og der er det gode i dag, at der findes så mange forskellige behandlingsmuligheder i forhold til psoriasis,” forklarer hun.


Projektet er udviklet med støtte fra AbbVie, LEO Pharma og Lilly.

Vigtigt at vide

Hvis din behandling ikke er effektiv eller giver dig et liv uden symptomer, bør du få tilbudt en ny behandling eller få en henvisning videre i behandlingssystemet.

Få hjælp

Som medlem kan du få rådgivning af vores sygeplejerske, socialrådgiver, motion- og kostvejleder og sexolog. Kontakt rådgivningen her 

Hvilke behandlinger findes der?

I folderen finder du en oversigt over dine behandlingsmuligheder, de forskellige præparater og behandlingssteder. Du får også vejledning til at vurdere sværhedsgraden af din psoriasis. 

Download din guide

I denne folder har vi samlet den vigtigste viden til dig om dine behandlingsmuligheder, gode råd til samtalen med din læge, hvordan det kan hjælpe dig at sætte behandlingsmål og meget mere. 

Klik på billedet for at downloade