Støt forskningen for et liv uden psoriasis i hud og led

af Psoriasisforeningen   |   15. december 2018, 09:01

Selvom 125 millioner mennesker i verden lever med den kroniske sygdom, er psoriasis stadig en gåde for videnskaben. Nu er landsindsamlingen til Psoriasis Forskningsfonden i gang. Støt med et valgfrit beløb til MobilePay 46 821, så bidrager du til forskernes arbejde for at løse gåden om psoriasis. 

Hvorfor udvikler nogle mennesker psoriasis? Hvordan finder vi nye, effektive behandlinger til alle, både mildt, moderat og svært ramte? Hvordan finder vi kuren mod psoriasis i hud og led? Det er spørgsmål, som 165.000 danskere hver dag inderligt ønsker svar på. Derfor uddeler Psoriasis Forskningsfonden årligt op imod en halv million til forskere, der arbejder for at løse gåden om psoriasis. 

Fra i dag den 15. december er landsindsamlingen i gang. Giv et bidrag, så er du med til at muliggøre ny forskning i psoriasis og psoriasisgigt:

”Med et bidrag er du med til at knække psoriasis-gåden og støtte arbejdet for, at forskningen en dag kan få et gennembrud, der gør det muligt for alle at få et liv uden psoriasis. Dit bidrag vil gøre en stor forskel, og Psoriasisforeningen er taknemmelige for alle bidrag, større som mindre,”  udtaler Niels Jensen, bestyrelsesformand for Psoriasis Forskningsfonden. 

Fonden, som er grundlagt af Psoriasisforeningen, støtter forskning som udbygger, styrker og fremmer forståelsen af psoriasis og forbedrer behandlingen af patienter med psoriasis og psoriasisgigt. 

Giv et bidrag, hver en krone tæller
Der er fortsat et stort behov for yderligere viden om årsagen til psoriasis, behandlingsmuligheder og forebyggelse. Midler fra Psoriasis Forskningsfonden uddeles i form af legater til forskere, der ønsker at finde årsagen til psoriasis eller forsøger at finde nye og effektive behandlinger til psoriasis og psoriasisgigt. 

Donationer til Psoriasis Forskningsfonden kan foretages på MobilePay 46 821 med kommentaren: Fonden. Eller til konto nr. 1551-4768333920, ligeledes med kommentaren: Fonden. Alle bidrag går ubeskåret til forskning.

Landsindsamlingen løber hvert år i perioden fra den 15. december og frem til den 15. februar.

Fakta om psoriasis

  • Omkring 165.000 danskere lider af psoriasis.
  • Psoriasis er en kronisk immunsygdom, der ikke kan helbredes.
  • Den viser sig på huden i form af røde afgrænsede plamager på mindre eller større dele af kroppen (afhængigt af sværhedsgrad, mild, moderat, svær), og udslættet medfører skæl, kløe, svie, smerter og lignende fysiske gener.
  • Næsten tre procent af befolkningen får psoriasis.
  • Hver anden med psoriasis oplever at få en eller flere følgesygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, psoriasisgigt og depression.
  • Utilstrækkelig behandling øger risikoen for at udvikle følgesygdomme.
  • Mennesker med svær, ubehandlet psoriasis lever mellem 5 og 10 år kortere end den øvrige befolkning.

Kilde: Psoriasisforeningen, www.psoriasis.dk 

Donér her

Støt med et valgfrit beløb, fx 50 eller 100 kr., til MobilePay 46 821 med kommentaren Fonden.

Så er du med til at løse gåden om psoriasis.