Sommerkursus 2016 afholdes i Silkeborg

af Birgitte Snedker-Sørensen   |   31. januar 2016, 15:36

Sæt X i kalenderen ved uge 27 allerede nu, hvor foreningen arrangerer et sommerkursus for psoriasis- og psoriasisgigtramte børn - og deres pårørende, som vil danne rammen for en begivenhedsrig uge. Vi håber, at rigtig mange vil benytte dette enestående tilbud for at få mere information, vejledning og socialt samvær med andre i samme båd.

Vi tager fat på emner for både børn, unge og forældre, som har stor betydning for familierne. Der er noget for alle, store som små – og ikke mindst muligheden for at gøre noget sammen som familie.

Et af formålene med kurset er at få mulighed for at forstå, hvad hudsygdommen psoriasis og gigtsygdommen psoriasisgigt er, hvordan de udvikler sig, samt hvilke behandlingsmuligheder der findes. Et andet er at kunne hjælpe både sig selv og andre.

Psoriasis og psoriasisgigt påvirker ”personen/patienten”, det er derfor vigtigt at få en fælles forståelse for, hvad problemet er og herved at finde en løsning. Hvor kan man få hjælp og viden om sygdommen, uanset, hvilke spørgsmål det måtte være? Formålet med kurset er endvidere at opbygge et netværk med fælles forståelse og gensidig interesse for at kunne hjælpe hinanden socialt.

Ugen byder på masser af udfordringer både til hjernen og hjertet. Hver dag byder på foredrag, blandt foredragsholderne er en hudlæge, en gigtlæge, sygeplejersker og en socialrådgiver. Deltagerne kan undervejs få svar på spørgsmål, som melder sig i hverdagen. Hver eftermiddag holder to sygeplejersker “blå
time”, en fælles smøretime, hvor sygeplejerskerne hjælper med at smøre og giver vejledning om cremer, salver, hårsmøring, hjemmebehandling osv.

Når forældrene er til foredrag, er børn og unge i gode hænder. Børneholdslederne tager dem med på spændende opgaver og aktiviteter og sørger for, at børnene stortrives.

Vores unge mennesker fra PsoUng står for en del af planlægningen for de unge, og de har lovet, det bliver godt!

Der er skabt rigtig mange gode netværk på tidligere kurser. Folk får mulighed for at åbne sig over for ligesindede og samtidig opbygge en vidensbank af praktiske erfaringer. Da meget af denne viden først skal bundfælde sig og afprøves derhjemme, er det en stor fordel at deltage mere end en gang.

Sommerkurset bliver i år afholdt på Vejlbyhus ved Silkeborg. Vejlbyhus var en gang et sanatorium men er i dag omdannet til et moderne kursuscenter. Den smukke hvide hovedbygning har mere hundrede år på bagen. Dengang skulle man være syg for at opnå ophold på stedet, for Ferskvandscentret, der i dag også omfatter en række andre bygninger, blev oprindelig bygget som tuberkulosesanatorium.

I dag er Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter et populært kursus- og konferencecenter med en markant miljøprofil og mulighed for en række oplevelser i samspil med naboen AQUA, som er Nordeuropas største Ferskvandsakvarium og en stor skøn park med dyreanlæg, gangstier m.m.

Sommerkurset bliver til med blandt andet midler fra Socialministeriet, samarbejdsparter og foreningen.

Tilmelding til kurset
Du/I kan tilmelde jer kurset på landskontoret ved Annette Blichfeldt på telefon 36 75 54 00 mandag til fredag fra kl. 10.00-14.00 eller på kursus@psoriasis.dk