Vi skal sætte fokus på sundhed og livskvalitet

af Birgitte Snedker-Sørensen   |   2. august 2017, 10:06

Psoriasisforeningen er glade for at kunne føje endnu et par fagområder til rådgivningen. Har du spørgsmål om emner i forbindelse med psoriasis og psoriasisgigt? Eller tanker og overvejelser som du gerne vil snakke med nogen om – som ikke nødvendigvis er dine pårørende? Så har du mulighed for at få professionel og personlig rådgivning af foreningens tre eksperter.

Psoriasisforeningens rådgivning er gratis for vores medlemmer. Det er derfor nødvendigt, at du har dit medlemsnummer klar ved henvendelsen. Rådgivningen tager imod henvendelser fra alle med f.eks. ondt i hud, led, ryg og muskler, deres pårørende og fagfolk.

I rådgivningen er der tid til at lytte og tid til at svare, og vores rådgivere er eksperter på hvert deres område. Målet er at give dig en positiv oplevelse og den hjælp, du har brug for, for at komme videre.

Du er altid velkommen til at kontakte rådgivningen, som gives både telefonisk eller skriftligt af vores eksperter, som sidder klar til at give dig personlig råd og vejledning. Du har mulighed for at tale med eller skrive til vores dermatologiske sygeplejerske og socialrådgiver. Og nu har vi også føjet en ergoterapeut med en kostvejleder- og instruktør/træner-uddannelse på sit cv.

Velkommen til Kirstine Rosenfeldt, kostvejleder og ergoterapeut Kirstine Rosenfeldt er foreningens nye rådgiver fra den 1. august 2017. Kirstine er blandt andet uddannet ergoterapeut, kostvejleder hos Nymanns, instruktør/personlig træner og selvstændig med sin egen virksomhed ’Sund-ergo’.

”Jeg har størst erfaring inden for neurologisk rehabiliterin herunder genoptræning af senhjerneskadede fra blandt andet fra Vejlefjord Rehabilitering og Montebello i Spanien, hvor jeg også har beskæftiget mig med bevægelseslære, kostundervisning og hjælpemidler. Jeg er derudover medstifter og daglig leder af en aftenskole i Fredericia, som siden 2009 har udbudt kurser inden for hovedsageligt bevægelsesfag og træning for specifikke sygdomsgrupper,” siger Kirstine og uddyber:

”Min erfaring med psoriasis- og psoriasisgigtpatienter startede, da jeg begyndte at undervise i varmtvandstræning. Og da jeg blev kontaktet af Psoriasisforeningen om at skrive som fast skribent i Hud & Helse omkring emner indenfor mit fag, var jeg ikke i tvivl, da jeg brænder for at videregive min viden og erfaring omkring bevægeapparatet, kost og ernæring – og gøre en forskel ved at lette dagligdagen for mennesker med psoriasis og psoriasisgigt,” fortæller Kirstine Rosenfeldt.

Ergoterapi har til formål at fremme den enkeltes sundhed og livskvalitet gennem meningsfulde aktiviteter. Kernen i en ergoterapeuts arbejde er, hvad der kan gøres for, at et menneske igen bliver i stand til at klare sig selv, sit arbejde eller at deltage i fritidsaktiviteter. Kirstine fortæller:

”Jeg læste en gang, at forskellen på fysioterapeuter og ergoterapeuter er; at fysioterapeuter kan lære dig at gå, mens ergoterapeuter lærer dig at danse! Jeg elsker det citat og kunne ikke være mere enig, for en ergoterapeuts vigtigste mål og fokus er din livskvalitet. Der er forskel på at være i live og på at leveaktivt. Livskvalitet er meget individuelt, for én kan det være at kunne skifte ble på sit barn, for en anden kan det være at spille kort på lokalcentret, og for en tredje kan det være at løbe en maraton trods en benamputering,” siger Kirstine og fortsætter:

”Ergoterapeutens arbejde går ud på at ”gøre det umulige muligt”, hvilket også er ergoterapeuternes ”motto”. Ergoterapeuten skal være kreativ for at løse de forhindringer og problemer, du møder i din hverdag, så du bruger din energi og dine ressourcer på det, du finder meningsfyldt og som giver dig livsglæde. Jeg vil gerne være med til at ’gøre det umulige muligt.”

Hvad kan Kirstine hjælpe dig med? Kirstine har viden og erfaring blandt andet inden for sundhedsfremme og forebyggelse fra uddannelse som ergoterapeut og har dermed en bredere viden i forhold til mennesker med sundhedsproblemer og sygdomme. Du kan stille spørgsmål om genoptræning, kost, træning, hjælpemidler m.m.

Har du spørgsmål om bl.a. kost, ernæring eller bevægelse? Eller har du tanker og overvejelser som du gerne vil snakke med nogen om – som ikke nødvendigvis er dine pårørende? Så har du nu mulighed for at få professionel og personlig rådgivning af foreningens nye ekspert, som du kan kontakte, når det passer dig.

Kontakt

For sundhedsfaglig rådgivning kan vores nye kostvejleder og ergoterapeut Kirstine Rosenfeldt kontaktes på telefon 30 73 80 70 eller på mail kir@psoriasis.dk.