Psoriasisforeningen tilbyder nu også rådgivning om sex og samliv i livet med psoriasis

af Julie Emilie Simpsom   |   2. januar 2018, 20:36

Nu kan du få gode råd af Anika Meyer, der er sexolog, og selv har kronisk sygdom tæt inde på livet. Sex er sundt, og man skal leve ekstra sundt, når man har psoriasis. Derfor er Anikas anbefaling et sundt sexliv med psoriasis, og hun glæder sig til at hjælpe dig med at finde vejen derhen.

Det handler om at lære at leve med sygdommen – også i intime relationer. ”Nøglen er åbenhed og accept – i dit tempo, fortæller Anika, og fortsætter. Du skal finde dig selv i en ny rolle, og jo hurtigere du accepterer at psoriasissen er en del af dig, jo mindre kommer den til at fylde.  Sygdommen skal nemlig ikke have lov til at styre om du skal have sex, gå til frisøren eller have en omgang massage.”

Men det kan være svært at åbne op, være intim og sårbar, når psoriasissen fylder mere end sexlysten – både som single og i et forhold. Derfor kan det være fristende at fravælge sexlivet og tætte relationer pga. smerter og tankerne om omverdenens fordomme, men det skal du ikke snydes for, siger Anika. Hun har rådgivet om sex og sygdom i mange år, bl.a. på Hvidovre Hospital, og spørgsmålene er mange, fx: ”Tror min sexpartner, at det smitter? Synes han eller hun, at det er ulækkert? Og kan jeg overhovedet få et normalt sexliv igen?

Du er ikke alene med dine spørgsmål og bekymringer. Kontakt Anika på 92 15 16 26 eller send hende en mail på sexolog@psoriasis.dk. Du kan spørge hende om alt, og der er ingen rigtige eller forkerte spørgsmål. Det handler om dig og dit liv, og din vej til kærlighed og nærvær selvom du har psoriasis.

Husk at have dit medlemsnummer klar ved henvendelsen.

Du er også velkommen til at kontakt vores panel af rådgiver:
For sundhedsfaglig rådgivning kan sygeplejerske Heidi Nordahl Larsen, barselsvikar for Lisa, kontaktes på telefon 27 64 94 00 eller på mail sygeplejerske@psoriasis.dk.

For socialfaglig rådgivning kan du kontakte socialrådgiver Mogens Andersen på telefon 26 37 54 00 eller mail socialraadgiver@psoriasis.dk.

For sundhedsfaglig rådgivning kan vores nye kostvejleder og ergoterapeut Kirstine Rosenfeldt kontaktes på telefon 30 73 80 70 eller på mail kostvejleder@psoriasis.dk.