Psoriasisforeningen stiller sig kritisk over for såkaldt mirakelkur for psoriasis

af ...   |   22. juni 2016, 15:43

På de sociale medier cirkulerer i øjeblikket en artikel om en såkaldt kur mod psoriasis. Psoriasisforeningen afviser dog, at det pågældende lægemiddel kan karakteriseres som en reel kur.

Det omtalte biologiske lægemiddel ixekizumab, som i første omgang på det amerikanske marked har fået navnet Taltz, skal anvendes til patienter med moderat-svær psoriasis. Præparatet virker ved at standse de hvide blodlegemers angreb på kroppen, akkurat som eksisterende biologiske lægemidler der i øjeblikket findes på markedet.

Psoriasisforeningen er meget positiv over for nye veldokumenterede behandlingsalternativer til gavn for de 165.000 mennesker med psoriasis i Danmark. Men det omtalte biologiske lægemiddel afhjælper kun psoriasis, så længe lægemidlet anvendes.

Derfor er der altså ikke tale om en mirakelkur, som der i artiklen lægges op til (læs artiklen: Vidundermiddel kurerer psoriasis), men en behandling af symptomer - igen som de øvrige biologiske lægemidler, der i forvejen anvendes til moderat-svær psoriasis, ligesom det som andre biologiske lægemidler har bivirkninger.

Læser man den originale forskningsartikel fra The New England Journal of Medicine, som der refereres til i ovennævnte artikel, står der ikke noget om en kur. Læs artiklen her.

Som nævnt i seneste nummer af medlemsbladet "Hud og Helse" kan det nye lægemiddel inden for de kommende måneder ordineres til de første danske psoriasispatienter af specialister på én af de 5 dermatologiske afdelinger i Danmark (Århus, Odense, Roskilde, Bispebjerg og Gentofte).

For yderligere information kontakt direktør for Psoriasisforeningen, Lars Werner på lw@psoriasis.dk