Hold gang i fritidslivet

Psoriasis sætter ikke en stopper for en aktiv fritid. Faktisk kan en fritidsinteresse være en god måde at aflede opmærksomheden fra sygdommen.

Fjerner fokus fra psoriasis
Når man dyrker en idrætsgren eller en hobby, er det ofte sporten eller hobbyen, der er i fokus, og ikke kroppens udseende. Derfor kan en fritidsaktivitet være en god måde at møde andre mennesker på, fordi fokus flyttes væk fra udseendet.

Lettere at holde sociale kontakter
Mange psoriasispatienter kan bevidst eller ubevidst have en tendens til at isolere sig fra omverdenen. Dyrker man en sport eller en hobby, hvor man et par gange om ugen møder andre mennesker, bliver man ”tvunget” til at socialisere. Det kan på sigt gøre det lettere at møde nye mennesker.

Svømmehallen kan bedre gigt
Mange mennesker med psoriasis undgår bevidst svømmehaller, fordi det er forbundet med at blotte psoriasispletterne. For folk med psoriasisgigt kan svømning være en god måde at holde kroppens led i bevægelse på. Man skal være opmærksom på, at klorvand, som bruges i de fleste svømmehaller, udtørrer huden. Det er derfor ekstra vigtigt med en god fugtgivende lotion efter et besøg i svømmehallen. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan huden reagerer på klorvand, da ikke alle tåler klorvand lige godt.