Sommerkurser for børn og forældre

Det er hårdt at stå alene med tvivl og tusinde spørgsmål, når psoriasis har meldt sig i familien. For at imødekomme både børnenes og forældrenes usikkerheder, arrangerer Psoriasisforeningen hvert år i uge 27 det årlige og meget populære sommerkursus for psoriasisramte børn/unge og deres forældre.

Blive klogere på sygdommen
Kurset afholdes på et feriecenter i Danmark, og varer fra mandag til fredag. Gennem foredrag, aktiviteter og socialt samvær kan børn og voksne blive klogere på sygdommen og få en mængde gode fif af hinanden.

Sommerkurset har som hovedmål at hjælpe børnene og deres forældre til at leve bedst muligt med sygdommen.

Der tages fat på emner for både børn, unge og forældre, som har stor betydning for familierne. Der er noget for alle, store som små – og ikke mindst muligheden for at gøre noget sammen som familie.

Et af formålene med kurset er at få mulighed for at forstå, hvad hudsygdommen psoriasis og gigtsygdommen psoriasisgigt er, hvordan de udvikler sig, samt hvilke behandlingsmuligheder der findes. Et andet er at kunne hjælpe både sig selv og andre.

Psoriasis og psoriasisgigt påvirker ”personen/patienten”, det er derfor vigtigt at få en fælles forståelse for, hvad problemet er og herved at finde en løsning. Hvor kan man få hjælp og viden om sygdommen, uanset, hvilke spørgsmål det måtte være? Formålet med kurset er endvidere at opbygge et netværk med fælles forståelse og gensidig interesse for at kunne hjælpe hinanden socialt.

Ugen byder på masser af udfordringer både til hjernen og hjertet. Hver dag byder på foredrag, blandt foredragsholderne er en hudlæge, en gigtlæge, sygeplejersker og en socialrådgiver. Deltagerne kan undervejs få svar på spørgsmål, som melder sig i hverdagen. Hver eftermiddag holder to sygeplejersker “blå time”, en fælles smøretime, hvor sygeplejerskerne hjælper med at smøre og giver vejledning om cremer, salver, hårsmøring, hjemmebehandling osv.

Når forældrene er til foredrag, er børn og unge i gode hænder. Børneholdslederne tager dem med på spændende opgaver og aktiviteter og sørger for, at børnene stortrives.

Vores unge mennesker fra PsoUng står for en del af planlægningen for de unge, og de har lovet, det bliver godt!

Der er skabt rigtig mange gode netværk på tidligere kurser. Folk får mulighed for at åbne sig over for ligesindede og samtidig opbygge en vidensbank af praktiske erfaringer. Da meget af denne viden først skal bundfælde sig og afprøves derhjemme, er det en stor fordel at deltage mere end en gang.

Sommerkurset bliver til med blandt andet midler fra Socialministeriet, samarbejdsparter og foreningen.

Tilmelding til kurset
Du/I kan tilmelde jer kurset på landskontoret ved Annette Blichfeldt på telefon 36 75 54 00 mandag til fredag fra kl. 10.00-14.00 eller på kursus@psoriasis.dk.

 

Del siden:

Du kan søge et legat

Helene og Viggo Bruuns fond uddeler i samarbejde med Handicappede børns ferier et legat på op til 5.000 kr. pr. handicappet barn under 18 år.
Legatet skal komme værdigt trængende familier med et handicappet barn til gode i forbindelse med en sommerferie.

Handicappede børns ferier administreres af UlykkesPatientForeningen.

Læs mere på om Helene og Viggo Bruuns fond her
Her kan du også hente selve ansøgningsskemaet, hvor ansøgningsfristen er medio maj.