Mobning i skolen

Som barn er det ikke sjovt at være anderledes og at skille sig ud fra de andre børn. Det kan betyde, at man bliver et nemt offer for mobning.

Barnet fortæller ikke alt
Det er ikke altid, at børn med psoriasis fortæller, hvis der er problemer i skolen. En årsag kan være, at nogle føler, at de i forvejen ligger forældrene til byrde og derfor ikke vil give dem flere problemer.

Spørg ind til barnets trivsel
Det er vigtigt at lytte og spørge ind til, om barnet trives i skolen. Desuden skal man opmærksom på, om barnet er stresset, da stress kan fremprovokere og forværre psoriasis. En mor har bl.a. fortalt om sin søn, der fik 30 lysbehandlinger uden effekt. Årsagen til det manglende resultat var, at drengen var under et psykisk pres i skolen.

Stor hjælp at informere børnene i skolen
I Psoriasisforeningen har vi foredragsholdere, som tager rundt til landets skoler og fortæller om psoriasis. For mange børn har et sådant foredrag gjort det lettere at leve med psoriasis i skolen.

Bemærk: Man skal være medlem af Psoriasisforeningen for at kunne bestille en foredragsholder. Men forældre kan også selv komme til klassen og fortælle om deres barns psoriasis. Man kan også foreslå læreren bringe emnet ind i undervisningen.

Læs mere her.