Hvad er klimabehandling for børn og unge

Psoriasisforeningens klimabehandlingsudvalg melder sig hvert forår klar til at sende en gruppe børn og unge på klimabehandling i Kibbutz Ein Gedi ved Det døde Hav i Israel. Afrejsedatoen er næste gang i foråret 2020.

Klimabehandling er en behandlingsform, som hvert år benyttes af danske psoriasispatienter. Behandlingen består i korte træk af solbadning og badning i Det Døde Hav, som har en høj koncentration af salt og andre mineraler. Det er vigtigt, at man husker at smøre sig ind i cremer, så huden ikke udtørrer.

Behandlingen tilrettelægges af stedets sygeplejersker, som ud fra patientens hudtype og lysfølsomhed udarbejder en behandlingsplan. Foruden lys og bade bidrager afkoblingen fra hverdagens stress og jag formentlig også til en hurtig bedring af sygdommen.

Børn og unge samles på ophold
Hvert år sendes en gruppe børn og unge med ledere afsted til Ein Gedi ved Det Døde Hav i Israel. Tilbuddet er til psoriasisramte børn og unge. Gruppen bliver indbudt til informationsmøde, som ligger nogle uger før afrejse. Her kan de møde de andre, de skal afsted med, og få en fornemmelse for, hvad det vil sige at komme på klimabehandling.

Gruppen har egne ledere med, som står for alt i ”behandlingsdagligdagen”, som fx at komme tidligt op hver dag for at lave lektier, inden de skal på stranden.

Hvornår og hvem skal med som leder?
Vi har lavet en aftale med “1 Bedre liv”, som vil være rejsearrangør, og afrejsedatoen er den 2. april 2019. Hjemrejsen er 28 dage senere. Vi sender med de unge, men kan ikke i skrivende stund melde ud, hvem de er.

Er der noget, du er i tvivl om, er du meget velkommen til at kontakte Sie Ahrensberg, formand for Psoriasisforeningens klimabehandling telefon 36 49 02 28 eller send hende en mail på sah@psoriasis.dk eller klima@psoriasis.dk

Tilmeld dig her
Tilmeldning skal ske til Landskontoret på telefon 36 75 54 00 eller på mail LK@psoriasis.dk

Klik på billederne og se filmene