Bestil en foredragholder

De fleste børn med psoriasis fortæller, at de har det fint med deres skolekammerater. Erfaringen viser dog, at børn med psoriasis har stor risiko for at blive mobbet med deres pletter eller fedtede hår.

Forældre får ikke alt at vide
Børn, der moppes, vil ofte være kede af det, når de kommer hjem fra skole, eller ekstremt modvillige,når de skal af sted om morgenen. Sådanne handlemønstre opdager de fleste forældre heldigvis. Men historien viser, at børn kan være udsat for mobning i måneder eller år, uden at lærere eller forældre aner det mindste om det.

Børn underspiller mobning
Børnene er i forvejen så utroligt kede af at belaste deres omgivelser med den pokkers psoriasis, at de ofte underspiller mobningen i skolen. Det skal lærere og forældre til psoriasisbørn være utroligt opmærksomme på.

En god og effektiv måde at komme mobning i forkøbet er at få en foredragsholder fra Psoriasisforeningen ud og bruge en klassetime på at tale for dit barns klassekammer.

Viden fjerner fordomme
Nogle forældre er nevøse for, at foredragsholderens direkte fokus på psoriasis kan gøre mobningen værre. Men al erfaring siger, at det modsatte er tilfældet. Print artikler her ud og vis dem til klasselæreren, som jo skal tages med på råd, før du ringer til Psoriasisforeningen.

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon 36 75 54 00, hvis du er interesseret i et oplæg om psoriasis på skolen. Vi har rigtig gode erfaringe med at lade vores unge med psoriasis holde oplæggene enten for klassen eller hele skolen. Her tager vi psoriasisklistermærker med og inviterer klassekammeraterne, lærerne og/eller de pårørende til at have psoriasis for en dag.