Lægemiddelinfo: Brug af Picato suspenderes

af Psoriasisforeningen   |   4. februar 2020, 14:26

Lægemiddelstyrelsen har udsendt en orientering på produktet Picato (ingenolmebutat) til behandling af solskader i huden og hudkræft. Grundet rapportering om tilfælde af hudkræft i forbindelse med anvendelse, suspenderes brugen af lægemidlet Picato, mens sagen undersøges. 

I forbindelse med brugen af lægemidlet er der blevet rapporteret om tilfælde af hudkræft. Som forholdsregel meddeler Lægemiddelstyrelsen nu, at brugen af Picato suspenderes, mens det europæiske lægemiddelagentur EMA gennemfører en undersøgelse af sagen.

Lægemiddelstyrelsen oplyser: Sundhedspersonale skal stoppe med at ordinere Picato og overveje andre behandlingsmuligheder efter behov. Sundhedspersonale skal rådgive patienter om at overvåge udvikling af hudlæsioner og søge lægefaglig rådgivning med det samme, hvis en læsion opstår.

Læs mere på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside her.

Er der noget, du er i tvivl om vedrørende din egen behandling, bør du kontakte din læge.

Meld en bivirkning!
Læger og sundhedspersonale anmodes om at indberette alle formodede bivirkninger i forbindelse med Picato til Lægemiddelstyrelsen. Som patient bør du også selv indberette eventuelle bivirkninger af din behandling på www.meldenbivirkning.dk