Kom Ind-Under-Huden til psoriasisugen 12.-19. oktober

af Psoriasisforeningen   |   4. oktober 2019, 17:27

Lige om lidt løber psoriasisugen af stablen! Mød Psoriasisforeningen fra vest til øst, hold øje med os i medierne, vis din støtte med vores Facebook filter, se vores livsbekræftende kampagnefilm og del din egen historie med #IndUnderHuden. 

 

Psoriasisforeningen har i år valgt at markere Verdens Psoriasisdag med en oplysningsuge, populært kaldet awareness week. En hel uge med aktiviteter og oplysning, der sætter fokus på, at psoriasis stikker dybere end pletterne på huden, men også at vi er meget mere end vores psoriasis. 

Den 12. oktober markerer starten på psoriasisugen, og det er samtidig International Gigtdag og dermed et nik til en af de følgesygdomme, der gør psoriasis til meget mere end en hudsygdom.

På denne side kan du se, hvordan du kan tage del i psoriasisugen. Vi håber, du vil komme med #IndUnderHuden.

Sammen når vi endnu længere ud! 
I medierne sætter vi fokus på, at psoriasis er en overset og stigmatiseret sygdom, der skal tages seriøst, samt at vi er stærkere, når vi står sammen og er åbne om, hvordan psoriasis påvirker vores liv. Hvis du støder på en nyhed om psoriasis, eller et opslag på vores Facebook-side www.facebook.com/PsoriasisDK, så del den gerne på sociale medier, eller til en du kender. 

Snart lancerer vi en kampagnefilm, som du vil kunne se på denne side, på vores Facebook-sideInstagram og YouTube-kanal. Vi opfordrer i den forbindelse dig til at dele din historie med #IndUnderHuden, enten via video eller billeder. Sæt gerne fokus på et budskab, du synes, alle skal høre, fx at psoriasis ikke smitter. 

Hjælp os med at få snebolden til at rulle, jo flere vi er, jo længere når vi ud - og jo mere kan Psoriasisforeningen gøre for alle 165.000 børn, unge og voksne med psoriasis i hud og led i Danmark og deres familier. 

Vis din støtte via dit profilbillede 
I næste uge lancerer vi et Verdens Psoriasisdag-filter, som du kan sætte på dit profilbillede på Facebook. Find link til filtret på denne side og på www.facebook.com/PsoriasisDK

Kom og mød os fra vest til øst – også i resten af oktober!
Fra 12. oktober kan du møde Psoriasisforeningen i udvalgte byer, hvor vi står med en stand og uddeler oplysningsmateriale. Vi glæder os til at møde dig, høre din historie, og hvad Psoriasisforeningen kan gøre for dig:
(opdateres løbende)

  • Nordjylland: Læsø Kur, opstiller en stand i hele psoriasisugen fra 12. til 19. oktober.
  • Nordjylland: Morsø Folkebibliotek, fast stand fra fredag 11.-30. oktober, bemandes tirsdag den 14. oktober kl. 14-15 og løbende et par timer dagligt i hele perioden. 
  • Nordjylland: Aalborg, tid og sted kommer snarest. 
  • Midtjylland: Struer, Kurbad i Limfjorden. Kredse i Midtjylland markerer psoriasisdagen med en kuraften, hvor kurbadet er lejet kun til Psoriasisforeningens medlemmer. Meld dig til her
  • Midtjylland: Århus, mandag den 28. oktober ved hudafdelingen, Skejby. 
  • Syddanmark: Fyn, Faaborg Apotek den 29. oktober kl. 10-13, Ringe Apotek den 1. november. 
  • Sjælland: Roskilde Sygehus, onsdag den 16. oktober kl. 08.30-15 og torsdag den 17. oktober kl. 08.30-13.
  • Sjælland: København, Kongens Nytorv, mød PsoUng lørdag den 12. oktober kl. 11-14.

Derudover sætter frivillige på behandlingssteder i både Ein Gedi i Israel samt Naftalan i Krotien fokus på psoriasisugen med materiale til patienter på ophold i perioden. 

Projektet er udviklet med støtte fra AbbVie, Novartis og LEO Pharma.

Vis din støtte!

... med vores nye profilbilled-ramme til facebook. 

Klik her! (og tryk 'Brug ramme')

Har du aldrig?

Hvordan har psoriasis i hud og led påvirket dit liv? Er der noget, du aldrig har gjort pga. psoriasis? Eller måske en udfordring du har overkommet og vil inspirere andre med?

Hjælp os med at få snebolden til at rulle, ved at dele din historie med #IndUnderHuden og @PsoriasisDK