Har du psoriasisgigt og ikke haft effekt af methotrexat?

af Psoriasisforeningen   |   13. februar 2019, 09:31

Psoriasisforeningen er blevet spurgt, om vi vil videreformidle følgende opslag: FLORA-studiet er et dansk forskningsprojekt, hvor en overførsel med tarmbakterier forsøges som behandling af svær psoriasisgigt.

For at kunne deltage skal du:

  • have psoriasisgigt
  • have mindst 3 hævede led trods behandling med methotrexat
  • være mellem 18 og 70 år
  • ikke lide af andre gigtsygdomme
  • ikke være i behandling med biologiske lægemidler (tidligere behandling er ok)

Din deltagelse vil indebære, at du møder op til fire undersøgelsesdage, og at du gennem de seks måneder, som forsøget varer, fortsætter med methotrexat.

Ved projektets start vil du indgå i et lodtrækningsforsøg, hvor du enten behandles med en overførsel af tarmbakterier eller får placebo (vand) i en slange ned i tyndtarmen. Dette vil blive gjort den ene gang. Efter tre og seks måneder skal du møde til klinisk kontrol ved en læge, der vil vurdere din gigtaktivitet. Efter én, tre og seks måneder skal du desuden aflevere en blod-, urin- og afføringsprøve.

Undersøgelserne finder sted på Odense Universitetshospital. Vi har mulighed for at tilbyde rejsegodtgørelse, hvis du er bosiddende uden for Region Syddanmark.

Kontakt og få mere information: Se videoen længere nede eller læs mere om FLORA på www.gigtforskning.dk. Send også gerne en e-mail til kontakt@gigtforskning.dk for at høre mere om forsøget.

Med venlig hilsen

Maja Skov Kragsnæs
Læge, ph.d.-studerende
Reumatologisk afdeling C
Odense Universitetshospital

Torkell Ellingsen
Overlæge, klinisk prof ph.d.
Reumatologisk afdeling C
Odense Universitetshospital

Forsøget er godkendt af De Videnskabsetiske Komitéer for Region Syddanmark samt Datatilsynet.

Se videoen
I videoen fortæller overlæge og professor Torkell Ellingsen og læge og ph.d.-studerende Maja Skov Kragsnæs begge fra gigtafdelingen på Odense Universitetshospital samt overlæge og professor Jens Kjeldsen fra afdelingen for medicinske mavetarmsygdomme på Odense Universitetshospital om tarmens mulige rolle ved gigtsygdomme, om forskningsprojektet FLORA, og hvad en overførsel med tarmbakterier (fæces-mikrobiota-transplantation) er for en procedure.

Kontakt

Har du spørgsmål? Læs mere og find kontaktoplysninger på www.gigtforskning.dk