Livsstil

Det er vigtigt at have en almindeligt sund og aktiv livsstil, når man har psoriasis. Men er det nødvendigt at vende helt op og ned på ens livsstil, skal man begynde at løbe maraton, og er det helt slut med alkohol og kager?

I denne video deler andre med psoriasis deres erfaringer og gode råd til, hvordan de lever livet med psoriasis, og du får ekspertens svar på, hvad en god og sund livsstil indebærer.

Et par gode råd:

Vær aktiv på dit niveau
Du behøver ikke at blive elitesportsudøver, fordi du har fået psoriasis. Omvendt behøver du heller ikke at stoppe med at træne meget, hvis du befinder dig godt med det. Find den motionsform og det aktivitetsniveau, der passer til dig og din hverdag.

Alkohol med omtanke
Ligesom for alle andre er det en god idé at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at kvinder ikke drikker mere end 7 genstande om ugen, at mænd ikke drikker mere end 14 genstande om ugen, samt at man ikke drikker mere end 5 genstande ved samme lejlighed. - Læs mere her

Alt med måde
En almindelig sund livsstil med varieret kost, frugt og grønt har en positiv effekt på din psoriasis. Som hos alle andre er der stadig plads til pomfritter, kage etc., hvis du overordnet spiser sundt og varieret.