Testamente

Ønsker du at testere et beløb til forskning i psoriasis, kan du oprette et testamente til fordel for Psoriasis Forskningsfonden. I testamentet kan du få noteret, hvis du har særlige ønsker om, hvilken type forskning, netop dine penge skal gå til.

Alt dette kan du gøre selv, eller du kan få en advokat til det. Du bestemmer selv beløbets størrelse. Har du livsarvinger, skal de dog som minimum have deres arv. Har du ingen arvinger og ikke lavet testamente, tilfalder arven den danske stat.

Ingen arveafgifter eller skat
Der skal ikke betales arveafgift af testamenterede beløb til Psoriasis Forskningsfonden, og fonden skal heller ikke betale skat af donationen. Hele det donerede beløbet går altså direkte til forskning i psoriasis og psoriasisgigt. Testamenterer du din formue til familie, slægtninge eller ubeslægtede, skal du betale arveafgift. Jo længere ’ude i familien’ de betænkte er, jo højere er arveafgiften.

Sådan gør du
Du kan enten selv skrive dit testamente eller lade en advokat hjælpe med at udfylde det. For at testamentet er gyldigt, skal det være skriftligt, og det skal være underskrevet af to vidner, der bekræfter, at du ikke har underskrevet testamentet ved tvang.

Hør mere hos Psoriasis Forskningsfonden på Telefon 36 75 54 00 eller send en Mail: fonden@psoriasis.dk

Nemt at øremærke din støtte til forskning

Psoriasisforeningen er gået med i samarbejdet Det Gode Testamente sammen med 35 andre velgørende organisationer. Detgodetestamente.dk hjælper dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed. Med tjenesten kan du få tilskud til at skrive testamente samt gratis og uafhængig rådgivning fra en advokat.

På den måde kan du kan nemt øremærke midler til psoriasis-forskningen, så du er sikker på, din støtte går til indsatsen for et liv uden psoriasis i hud og led. Læs mere her