Sexolog

Anika Meyer er ansat som sexolog i rådgivning, som er et unikt tilbud til medlemmerne, da det er vigtigt at få sat ord på intimitet og samliv, også når man er udfordret med en kronisk sygdom.

Intimitet og nærvær er sundt, og man skal leve ekstra sundt, når man har psoriasis. Anikas anbefaling er derfor også at fokusere på intimiteten og derved opnå et sundt samliv med psoriasis.

Det handler om at lære at leve med sygdommen – også i intime relationer.

”Nøglen er åbenhed og accept – i dit tempo,” fortæller Anika, og fortsætter. “Du skal finde dig selv i en ny rolle, og jo hurtigere du accepterer, at psoriasissen er en del af dig, jo mindre kommer den til at fylde. Sygdommen skal ikke have lov til at styre dit liv. Det er dig, der bestemmer. Jeg vil anbefale, at du flytter fokus, og tænker på dig selv i stedet for din diagnose, som er en detalje i dit liv. Det kan være svært at åbne op, være intim og sårbar, når psoriasissen fylder mere end sexlysten – både som single og i et forhold. Derfor kan det være fristende at fravælge sexlivet og tætte relationer pga. smerter og tankerne om omverdenens fordomme, men det skal du ikke snydes for", siger Anika.

Hun har rådgivet om intimitet og sygdom både i rådgivningen, men også på patientskolerne i både Århus og Roskilde, og spørgsmålene er mange, fx: ”Tror min partner, at det smitter? Synes han eller hun, at det er ulækkert? Og kan jeg overhovedet få et normalt kærlighedsliv
igen?”

Anika glæder sig til at hjælpe dig med at finde vejen derhen, i fuld diskretion naturligvis! Du er ikke alene med dine spørgsmål og bekymringer. Du kan spørge hende om alt, og der er ingen rigtige eller forkerte spørgsmål. Det handler om dig og dit liv, og din vej til kærlighed og nærvær, selvom du har psoriasis.

Du er ikke alene med dine spørgsmål og bekymringer. Kontakt Anika på 92 15 16 26 eller send hende en mail på sexolog@psoriasis.dk. Du kan spørge hende om alt, og der er ingen rigtige eller forkerte spørgsmål. Det handler om dig og dit liv, og din vej til kærlighed og nærvær selvom du har psoriasis.

Husk at havde dit medlemsnummer klar ved henvendelsen.