Christiansborg-event sætter psoriasis på dagsordenen til Verdens Psoriasisdag

af Puk Holm Hansen   |   17. oktober 2018, 17:00

Hver anden med psoriasis udvikler en eller flere følgesygdomme. Alligevel er mange psoriasispatienter ikke bevidste om risikoen. Det er omdrejningspunktet, når Psoriasisforeningen markerer Verdens Psoriasisdag (VPD) med en kampagne og live-event på Christiansborg den 29. oktober.

På Verdens Psoriasisdag mandag den 29. oktober er Psoriasisforeningen i fællesskab med Yildiz Akdogan, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og medlem af Sundheds- og Ældreudvalget, vært ved et sundhedspolitisk liveevent på Christiansborg. Her skal politikere, sundhedsprofessionelle og patienter sammen finde løsninger på, hvordan vi sikrer bedre forebyggelse og opsporing af følgesygdomme hos mennesker med psoriasis. Arrangementet foregår kl. 10-12 og livestreames fra Psoriasisforeningens facebook-side, så du kan følge med og stille spørgsmål hjemmefra. Læs hvordan længere nede.

Psoriasis kommer sjældent alene. Faktisk oplever hver anden med psoriasis at få en eller flere følgesygdomme, blandt andet diabetes, hjertekarsygdom, psoriasisgigt og depression. Alligevel mangler der viden om følgesygdomme blandt både psoriasispatienter og sundhedsprofessionelle. 

Derfor er psoriasis og følgesygdomme overskriften for VPD-kampagnen i år, som udover Christiansborg-eventet blandt andet består af en presseindsats, informationsmateriale til patienter og sundhedsfaglige, animationsfilm og events på fire dermatologiske hospitalsafdelinger landet over.

Følg med og stil spørgsmål til politikerne via livestream 
Vi lægger stor vægt på, at vores medlemmer kommer i dialog med de politikere, der skaber rammerne for patienternes vilkår. Det markerer vi på denne dag ved at give patientgruppen og pårørende en unik mulighed for at indgå i dialogen med beslutningstagere og fagpersoner på området – via livestream på Facebook. 

Derfor vil vi allerede nu gerne høre fra dig, hvad du har lyst til at spørge politikerne om i forhold til psoriasis og følgesygdomme.

Har du et spørgsmål til politikerne? Så send det til phh@psoriasis.dk, skriv ’livestream’ i emnelinjen. Vi vil gøre vores bedste for at få alle spørgsmål besvaret.

KLIK HER FOR AT KOMME TIL LIVE-STREAM
Eventet streames 29. oktober kl. 10-12. Tilmeld dig eventet på Facebook og få en påmindelse, når livestreaming begynder. 

Er du ikke på Facebook? Så kan du følge livestream på denne side.

Mød os på 4 dermatologiske afdelinger 
For at komme endnu længere ud og i dialog med flere mennesker med psoriasis vil vi i anledning af VPD også stå på en række dermatologiske afdelinger landet over og uddele informationsmateriale, flyers, en lille ”goodiebag” til de hurtige, og stå klar til en snak om psoriasis, følgesygdomme og foreningens arbejde. Der er desuden halv pris på medlemskab resten af året.

Vi glæder os til at møde dig og høre din psoriasis-historie! Her kan du finde os:

Aarhus, Skejby: Mandag den 29. oktober, kl. 09.00-15.00
Odense: Mandag den 29. oktober, klokkeslæt følger
Roskilde: Mandag den 29. oktober, kl. 09.00-16.00
Bispebjerg: Mandag den 29. oktober, kl. 09.00-13.00

 

Projektet er udviklet med støtte fra Novartis og Janssen.

Om Verdens Psoriasisdag

Hvert år markerer Psoriasisforeningen Verdens Psoriasisdag og fejrer den 29. oktober, som er alle 125 millioner mennesker med psoriasis i verdens dag. I år sætter vi fokus på de følgesygdomme, der gør psoriasis til meget mere end en hudsygdom: hjertekarsygdom, diabetes, psoriasisgigt og depression.

Følg livestream

Mandag 29. oktober kl. 10-12 livestreamer vi direkte fra vores arrangement på Christiansborg. 

KLIK HER FOR AT KOMME TIL LIVE-STREAM

Har du et spørgsmål om psoriasis og følgesygdomme til politikerne? Så send det til phh@psoriasis.dk, skriv ’livestream’ i emnelinjen. Vi vil gøre vores bedste for at få alle spørgsmål besvaret.

Bliv medlem

... få masser af fordele og gør en forskel. Du får: 

  • nyeste viden, forskning, behandling og andre nyheder
  • medlemsfordele, rabatter, arrangementer og tilbud
  • rådgivning fra sygeplejerske, socialrådgiver, kost- og motionsvejleder og sexolog
  • medlemsmagasinet Hud og Helse 4 gange om året

Læs om medlemskab her

Til gengæld støtter du psoriasisforskning og vores arbejde for de 165.000 danskere med psoriasis i hud og led.