Rikkes blog

06. 03 2017 09:35   |    
Efter jeg var blevet diagnosticeret med Psoriasis gigt skulle jeg pludselig til at omlægge mit liv. Jeg var droppet ud af mit studie på CBS – og der var ikke mulighed for at starte igen. Jeg måtte flytte hjem til min mor – for jeg kunne ikke klare mig selv. Jeg blev fyret fra mit studiejob og var nu underlagt sygedagpenge reglerne. I det hele taget var livet ikke særligt fedt eller sjovt.  Men jeg har altid været en person der børster min psoriasis-drys af skulderen og får de...
03. 02 2017 16:03   |    
Det kom snigende som en tyv om natten. Gradvist blev jeg mere og mere træt, stiv i kroppen og havde ondt i alle led. Min hud lignede et skiløjpe i Alperne og jeg kunne ikke få mit dengang 22-årige liv til at fungere. Jeg læste på CBS, boede på Amager sammen med mine to tætteste venner og levede et ret bekymringsfrit liv som alle andre omkring mig. Men langsomt over tid ændrede min tilværelse sig. I starten lagde jeg ikke mærke til at noget var anderledes. Jeg har altid haft pro...
Rikke Dieu
Rikke Dieu

Nogen af jer kender mig måske, de fleste ser nok et nyt ansigt.
Jeg er Rikke, ny blogger for Psoriasisforeningen og sender lige en internet hilsen til jer der læser med.

Kort sagt er jeg 27 år ung og gift med Tim. Vi blev forældre i August 2016 til lille Otto. Han er vores første men bestemt ikke sidste barn.
Og nå ja, så har jeg psoriasisgigt. Jeg har haft psoriasis siden starten af teenageårene – og ledsmerter hele mit liv – men jeg fik først en diagnose i 2011. Som for så mange andre var det en kæmpe omvæltning i mit dengang kun 22-årige liv. Jeg var syg, meget syg faktisk, og var bundet til en kørestol i næsten 1 år. Meget er sket siden da og jeg har valgt at få det bedste ud af livet med en kronisk sygdom.

Jeg har en masse på hjerte omkring mit liv, både som patient, mor og kone for min mand. Mine indlæg kommer nok til at bære den del præg af at jeg er blevet mor og alle mine tanker omkring det, at leve med en smertefuld kronisk sygdom, og ønsket om at skabe en familie. Det var ikke meget information eller erfaringer jeg kunne opstøve om emnet da min mand og jeg ville starte familie så nu smider jeg en masse tanker og erfaringer ud i cyberspace og håber nogen kan bruge vores oplevelser til noget.
Jeg håber i vil læse med og byde ind med tanker og erfaringer.