Folkemødet 2018:
Vi er på pletten

Bornholm   |   14. juni 2018, 00:00 - 17. juni 2018, 00:00

I år finder du Psoriasisforeningen ved en lang række debatter. Kom og få en snak med os om psoriasis og psoriasisgigt, psoriasisbehandlingen i Danmark, og fortæl os, hvad der er vigtigst for dig i livet med psoriasis. Du finder os på følgende steder og tidspunkter:

PsoriasisQuizzen: Hvad ved du om den mest udbredte ”hudsygdom” i verden?
Hvor og hvornår: Det Fælles Sundhedstelt J42, torsdag den 14. juni kl. 14:40-15:25
Hvad: Smitter psoriasis? Ikke mere end fregner, men det er der mange, der fejlagtigt tror. Psoriasis er meget mere end en ”hudsygdom”, faktisk er det en kronisk immunsygdom. Det ved de færreste, selvom psoriasis er den mest udbredte ”hudsygdom” i verden. 125 millioner mennesker på verdensplan er ramt af sygdommen, som mange kender for de røde pletter på huden - men ikke for de følgesygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, gigt og depression der oftere rammer mennesker med psoriasis. Alene i Danmark lever 165.000 med psoriasis, alligevel er sygdommen overset og tabuiseret, og mange tænker på psoriasis som en mild og rent kosmetisk lidelse...
Den uvidenhed skal vi sammen til livs! Til Psoriasisquizzen dyster tre hold, patienter, politikere og sundhedsfaglige, i hvem der ved mest om psoriasis. Psoriasisquizzen skal oplyse og debattere om psoriasis i Danmark, vi ”leger” og lærer, og stiller skarpt på ulighed i sundhed på psoriasisområdet. Kom og gæt med, og test din egen viden om psoriasis.

Besøg vores stand i Sundhedsteltet fredag og lørdag
Hvor og hvornår: Det Fælles Sundhedstelt J42, fredag den 15. juni og lørdag den 16. juni, begge dage kl. 09:00-12:00
Hvad: Kom og mød Psoriasisforeningen og få en snak med os om psoriasis, og hvordan vi sammen kan udbrede viden om og forståelse for den kroniske sygdom, der handler om andet og mere end pletterne på huden. Få svar på dine spørgsmål, få en psoriasis-tattoo, fortæl din psoriasishistorie, og hvad der er vigtigt for dig og få indflydelse på foreningens arbejde. Vi tager også gerne en snak med dig, der intet kender til psoriasis. Fordi viden gør en verden til forskel - så kom og gør en forskel. Vi glæder os til at møde dig!

Personlig medicin: Hjernemadsen tager os med til fremtiden
Hvor og hvornår:
MeningsMinisteriet G28, fredag den 15. juni kl. 09:00-10:00
Hvad: Hver gang patienter tilbydes behandling, vil der være tilfælde, hvor der ikke er nogen effekt. For kronisk syge patienter kan det betyde livslangt forbrug af medicin med begrænset virkning – og potentielt mange bivirkninger. Men nye tider lurer i horisonten. Ved at koble viden om patientens genetiske profil og sygdomshistorik med ny teknologi er det muligt at finde det lægemiddel, som vil virke bedst på netop denne patient. Personlig medicin er den rigtige behandling til den rigtige patient med det rigtige lægemiddel på det rigtige tidspunkt – men hvornår bliver det til virkelighed, og hvor langt er vi i dag? Få svaret i MeningsMinisteriet, når Peter Lund Madsen konsulterer tre patienter med kroniske sygdomme, hvorefter eksperter drøfter, hvad disse tre patienter vil kunne blive tilbudt i fremtiden.

Debat om digitaliseringen i den fremtidige patientrejse
Hvor og hvornår: Primetimes telt F12, fredag 15. juni kl. 12:00-13:00
Hvad: Den stigende digitalisering i samfundet skaber mange nye muligheder, ikke mindst i sundhedssystemet. Hvordan udnytter vi digitaliseringen til at skabe bedre løsninger og bedre sundhed for patienten? Flere kompetencer hos behandleren, og bedre ’flow’ i sundhedssystemet? Det er omdrejningspunktet for denne debat.

Danske Patienter - Helhedsorienteret behandling: Hvem ved mest?
Hvor og hvornår: Danske Regioners telt F3, lørdag 16. juni kl. 12:15-13:00
Hvad: Danske Patienter inviterer til debat om helhedsorienteret og personlig behandling. Hvordan oplever patienter deres behandlingsforløb? Hvad betyder personlig og helhedsorienteret i praksis – for patienten, de sundhedsprofessionelle og for samfundet? Vi quizzer patienter, sundhedsprofessionelle og politikere i patienternes behov for og vurdering af den personlige tilgang i behandlingen, som den ser ud i dag. Kom og quiz med og lad os i fællesskab blive klogere på mulighederne og begrænsningerne for personlig og helhedsorienteret behandling i sundhedsvæsnet.

 

Del siden: