Psoriasisforeningen
Handicaporganisationernes Hus
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
Telefon: 3675 5400
Kontortid (man-fre) 10-14
CVR: 81935319
» Kontakt os
Psoriasisforeningen er en humanitær forening. Vi arbejder for at udbrede kendskabet til psoriasis og psoriasisgigt samt at støtte og forbedre forholdene for de mere end 165.000 danske psoriasispatienter og deres pårørende.

Email Udskriv

Thy-Mors

Kredsen annoncerer om kommende arrangementer og refererer om afviklet arrangement

Kære Medlemmer
Den 10. september mødte vi 15 op i Tved Plantage i Nationalpark Thy for at høre hjortebrøl, fra kronhjorte i brunst. Der var dog kun lidt brøl, men så kunne vi nyde den fantastiske sol nedgang. Vi fik kaffe/the og en lille en til halsen, sodavand sponsoreret af Thisted bryghus og hjemmebag.

Foredrag om gigt og psoriasisgigt
I samarbejde med Gigtforeningen havde vi mandag den 28. september et foredrag om gigt og psoriasisgigt med speciallæge i reumatologi Mette Dam fra Diagnostikcenter i Silkeborg.
Mette startede med at fortælle lidt om, at der ingen reumatologer er i Nordjylland pt, men i 2030 vil der være uddannet 50 % flere i forhold til nu. Derefter fortalte hun om flere former for gigt, men vi vil referere om psoriasisgigten. Hun fortalte om at gigt med betændelsestilstand har følgende kendetegn:

• Værst fra morgenen af (i over en time)
• Kendetegnende at man kan ”varme sig op”
• Træthed
• Ledhævelser
• 3 ud af 4 er vejr bestemt

Psoriasis er den næst hyppigste gigtform. Psoriasisgigt forekommer ej symetrisk i leddene. Tobak og stress er ikke godt. Psoriasisgigt er ikke som leddegigt, men her er huden også ramt og evt. neglene. Psoriasisgigten kan ikke ses i blodprøver. Gigten er lige fordelt hos kvinder og mænd (50/50). Ca. 15 % af dem som har psoriasis udvikler også gigten, fortalte hun. Hudsygdommen (psoriasis) starter ca. 30 år før gigten. Den gennemsnitlige alder ved start af psoriasisgigt er 50-60 år. Ofte starter det i et led og over år i flere led. Der er større risiko for at udvikle hjertekarsygdomme og knogleskørhed. Man er mange steder begyndt at lave forbyggende undersøgelser for dette. Mette fortalte også om, hvilke behandlingsmuligheder der er, lige fra Panodil til biologisk medicin, men ingen medicin er bivirkningsfri. Motion er altid godt, ligeså fysioterapi. Et meget godt og oplysende foredrag.

Husk vores Bowlingaften
17-11-2015, kl. 18.00, Bowl´n´fun, Thisted
Vi mødes bowler og spiser lækker mad fra den store buffet. Tilmelding til Maria senest 11-11-2015 på telefon 22 63 22 51 mellem kl. 18.00-19.00. Vi håber, at mange har lyst til at hygge og bowle nogle timer. Se mere information i den sendte indbydelse.

Bestyrelsen ønsker vore medlemmer en glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

På bestyrelsens vegne
Anette Bisgaard

 

Del på facebook

Telefonrådgivning

Hver torsdag fra kl. 16.30-18.30 kan du ringe og tale med foreningens socialrådgiver og dermatologiske sygeplejerske

Læs mere

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret omkring psoriasis, forskning og gode tilbud.


Kommende arrangementer