Psoriasisforeningen
Handicaporganisationernes Hus
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
Telefon: 3675 5400
Kontortid (man-fre) 10-14
CVR: 81935319
» Kontakt os
Psoriasisforeningen er en humanitær forening. Vi arbejder for at udbrede kendskabet til psoriasis og psoriasisgigt samt at støtte og forbedre forholdene for de mere end 165.000 danske psoriasispatienter og deres pårørende.

Email Udskriv

Århus

Kommende arrangement og Regionssamarbejde

Kære Medlemmer!
Efter hovedbestyrelsen vedtog, at kredsene skal samarbejde mere på regionsniveau, har vi sammen med Ringkøbing-kredsen vedtaget at udbyde vore arrangementer som regions-arrangementer, der henvender sig til medlemmerne i alle tre kredse. Selv om Viborg-Skive kredsen i øjeblikket ikke er aktiv, er kredsens medlemmer velkomne til arrangementerne, men husk lige tilmelding hver gang.

Vi vil fremover satse en del mere på regionsaktiviteter, da kredsene nu får væsentlig færre penge at arbejde med. Midlerne ender i stedet i en regionspulje, der rent fysisk er placeret i landsforeningens kasse. Ud over de almindelige arrangementer satser regionsbestyrelsen på at kunne lave et større/dyrere arrangement hvert andet år på skift i kredsene. Hvis du allerede nu har forslag til større regionsarrangementer, så send en mail til regionsformanden, Lonny Andersen på mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

Det blev en forrygende start på sæsonens første regionsarrangement, hvor overlæge Bent Deleuran, Aarhus, gjorde os en del klogere på psoriasisgigt. Faktisk skabte de mere end 70 tilhørere trængsel i lokalet på Marselisborgcentret. Bent Deleuran opdaterede os om de nyeste behandlingsmetoder og de teknikker med indsprøjtning af binyrebark, som bruges meget på reumatologisk afdeling i Aarhus.

Han gjorde opmærksom på, at det er ekstra vigtigt, at unge får stillet diagnosen psoriasisgigt så hurtigt som muligt. Gigten er ofte aggressiv i de unge år, viser erfaringerne, men der kan gøres rigtig meget for at mindske skaderne af psoriasisgigt. Nogle havde fundet til Aarhus fra bl.a. Nordjylland, og alle – uanset kreds og region - er selvfølgelig altid velkomne, bare I husker at melde jer til. Den store interesse betyder, at vi også i 2016 vil prøve lave en aften om gigten.

Verdens Psoriasis Dag 2015
29-10-2015
Landsforeningen er i fuld gang med at planlægge aktiviteter i samtlige regioner på Verdens Psoriasis Dag(VPD) med det formål at sætte fokus på psoriasis og psoriasisgigt hos såvel politikere som i den lægefaglige verden. Det skal blandt andet ske gennem en række paneldebatter i regionerne på VPD-dagen. Detaljerne for arrangementerne er endnu ikke på plads, men du kan følge med i programmet på landsforeningens hjemmeside. Kredsbestyrelsen opfordrer alle til at bakke op.

Få bedre styr på smøreteknikker og rigtig brug af cremer
04-11-2015, kl. 19.00, Marselisborg Centret, bygning 8, indkørsel fra P.P. Ørumsgade, Aarhus
Langt de fleste psoriasispatienter kan nøjes med at blive behandlet med hormoncremer og andre salver. De har været brugt i mange år, men der kommer dog fortsat nye og mere effektive varianter. Cremer og salver kan kun give gode resultater, hvis der smøres rigtigt. Det kræver både viden og tålmodighed at få det bedste ud af den behandling. Mange psoriasisramte glemmer det, og mange nye har brug for at lære den rigtige smøreteknik. Vi har derfor bedt en af Marselisborg Hospitals eksperter, overlæge Karsten Fogh, om at give os et kursus i smøreteknik. Det er god praktisk viden for såvel den erfarne patient som den, der lige har fået konstateret psoriasis. Arrangementet holdes i samarbejde med Leo-Pharma. Tilmelding senest 28-10-2015 til Grethe på telefon 86 82 59 66/mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller Anette på telefon 86 96 91 57/mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Forsker med fokus på fiskeolie
19-01-2016, kl. 19.00, Marselisborg Centret, bygning 8, indkørsel fra P.P. Ørumsgade, Aarhus
Fiskeolie har været diskuteret mange gange, og nu kommer der ny viden frem. Med støtte fra Psoriasisforskningsfonden er Salome Kristensen, Aalborg Universitetshospital, igang med et nyt studie, og vi bliver blandt de første til at få præsenteret resultatet af hendes forskning. Tilmelding senest 12-01-2016 til Grethe på telefon 86 82 59 66/mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller Anette på telefon 86 96 91 57/mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Få indflydelse på din forening
15-02-2016, kl. 19.00, på Marselisborg Centret, bygning 8, indkørsel fra P.P. Ørumsgade, Aarhus
Var sæsonens foredrag spændende nok, har du ønsker om andre foredrag? Er der andre aktiviteter, du kunne tænke dig? Kom til generalforsamlingen og få indflydelse på både kredsens og landsforeningens arbejde, og sig til hvis du har lyst til at gøre en indsats i foreningsarbejdet. Der er også plads og udfordringer til dig.

På bestyrelsens vegne
Anette Nørskov Jensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del på facebook

Telefonrådgivning

Hver torsdag fra kl. 16.30-18.30 kan du ringe og tale med foreningens socialrådgiver og dermatologiske sygeplejerske

Læs mere

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret omkring psoriasis, forskning og gode tilbud.


Kommende arrangementer