Danmarks Psoriasis Forening
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
Telefon: 3675 5400
Kontortid (man-fre) 10-14
CVR: 81935319
» Kontakt os
Email Udskriv

Århus

Arrangement med Garra Rufa Fisk

Kære Medlemmer!
Siden sidst har vi i november afholdt medlemsmødet ”Kend dine rettigheder” med socialrådgiver Liselotte Madsen. Hun gjorde bl.a. rede for mulighederne for støtte til unge under uddannelse, om reglerne for sygedagpenge med muligheder for hjælp til personlig assistance, tilskud til bestemt arbejdsfunktion, arbejdsredskaber, rehabiliteringsplaner, nye regler for fleksjob, ressourceforløb og førtidspension. Der var mange paragraffer at holde styr på! Angående medicintilskud og kroniker-bevilling nævnte hun bl.a., at 19 tuber Daivobet á 120 gr. faktisk koster så meget, at man kan få kronikertilskud. Grænsen går ved 17.163 kr. med en egenbetaling på 3.710 kr. Folkepensionister og førtidspensionister med ringe formue kan også søge om et helbredskort. Hjælp til dækning af merudgifter efter § 100, hjælpemidler efter § 112 og forbrugsgoder efter § 113.

Derefter trådte en anden ekspert til, akupunktøren Kim Haugaard, der gennemgik mulighederne for at anvende akupunktur mod psoriasis. Han lagde vægt på, at akupunkturen bør følges op med kostændringer, så indtaget af stoffer med negativ effekt nedsættes. Kort sagt: spis mere Omega 3 gennem fiske- eller hørfrøolie, husk at få nok zink og kobber samt folinsyre og bioflavinoider fra æbler, løg, grøn te og grønne grøntsager. Spar til gengæld på kød, sukker, hvidt brød, kaffe, alkohol og citrusfrugter.

Kommende arrangementer:
Pas godt på fødderne den 19. februar 2014, kl. 16.30. Østergade 9, 2. th., Aarhus.
Mange har problemer med psoriasis på fødderne, så kom og hent tips til god pleje hos fodterapeut Hanne Devantie. Udover fodterapeuten kommer farmakonom Anne Dorte fra Trøjborg Apotek og giver os en orientering om forskellige typer cremer, ikke mindst fodcremer. Tilmelding den 10. februar af hensyn til pladsen til Grethe på telefon 86 82 59 66 eller Lotte på telefon 26 20 78 17

Generalforsamling den 12. marts 2014 kl. 19.00 på Marselisborgcentret bygning 8, Aarhus, inkl. aftensmad.
Mød op til generalforsamlingen og få indflydelse på kredsens arbejde. Din opbakning er vigtig for foreningen. Mød også Ph.d. studerende Gitte Rasmussen, der fortæller om sit forskningsprojekt, som sætter fokus psoriasis hos børn og unge. Tilmelding den 2. marts af hensyn til maden til Grethe på telefon 86 82 59 66 eller Lotte på telefon 26 20 78 17.

På bestyrelsens vegne
Mathias Schütte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del på facebook

Foreningen er ...

en humanitær forening. Vi arbejder for at udbrede kendskabet til psoriasis og psoriasisgigt samt at støtte og forbedre forholdene for de mere end 165.000 danske psoriasispatienter og deres pårørende.

Telefonrådgivning

Hver torsdag fra kl. 16.30-18.30 kan du ringe og tale med foreningens socialrådgiver og dermatologiske sygeplejerske

Læs mere

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret omkring psoriasis, forskning og gode tilbud.


Kommende arrangementer

» Se alle arrangementer