Psoriasisforeningen
Handicaporganisationernes Hus
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
Telefon: 3675 5400
Kontortid (man-fre) 10-14
CVR: 81935319
» Kontakt os
Psoriasisforeningen er en humanitær forening. Vi arbejder for at udbrede kendskabet til psoriasis og psoriasisgigt samt at støtte og forbedre forholdene for de mere end 165.000 danske psoriasispatienter og deres pårørende.

Email Udskriv

”Under the Spotlight” har fået dansk platform

”Under the Spotlight” har fået en dansk hjemmeside, hvor alle filmene kan ses og hvor alle oplysninger er på dansk. Mere end 165.000 danskere lider af psoriasis og psoriasisgigt. Danmarks Psoriasis Forening ønsker at sætte fokus på livet med en kronisk sygdom af den størrelse gennem bl.a. ”Under the Spotlight”.

”Under the Spotlight ”er et internationalt projekt under IFPA, en International sammenslutning af Psoriasis foreninger, som omfatter hjemmeside med information og en række dokumentarfilm med dansk deltagelse. Danmark har seks deltagere med, som de sidste par år har fortalt deres historie til kameraet. Nu kan du se og opleve dem på en dansk hjemmeside, www.underthespotlight.dk.

Psoriasis og psoriasisgigt er til stadighed en misforstået og underkommunikeret sygdom. Der er brug for oplysning og erkendelse af, hvad psoriasis er – og ikke er. Det har længe været et stort ønske at kunne formidle budskaberne om sygdommen på en dansk hjemmeside.

Det er gennem viden og kommunikation, at vi kan stoppe diskrimination og stigmatisering. På den måde er Danmarks Psoriasis Forening med til at bane vej for optimale forhold og muligheder for mennesker med psoriasis og psoriasisgigt. Det er gennem indsigt og information, at mennesker med psoriasis kan gøre en optimal “indsats” selv.

Målet med indsatsen er at finde og vise omverdenen ”the missing link” i forståelsen af, hvad psoriasis er – set med ekspertens øjne, som i dette tilfælde er patienterne og deres historier. De giver et bud på, hvor der mangler forståelse, hvad psoriasis er og betyder for den, der har sygdommen. Lever de det liv de drømmer om, håber på og ønsker sig?

Historien bag
”Under the Spotlight”-projektet blev søsat i efteråret 2009 til Verdens Psoriasis Dag, hvor bl.a. Danmark var med fra starten. Tanken med projektet var at producere en række dokumentarfilm, som skulle følge de samme personer år efter år, i Danmark kender vi det fra f.eks. ”Årgang 0” og ”Livet er fedt”. Det var planen, at der hvert år skulle være nye lande, som ønskede at deltage i projektet. Det må siges at være lykkedes. I dag tæller projektet lande verden over. Hvert år den 29. oktober på Verdens Psoriasis Dag bliver de nye dokumentarfilm præsenteret.

Dansk deltagelse
De danske stjerner i projektet er Dorthe Hansen, Sønderborg, Marianne Bro, Skive, Heini Jensen, Vodskov og Benjamin Tang-Petersen, Århus, Jeanne Knudsen, Engesvang og Christina Larsen, Fjenneslev. De har alle været i ”Spotlightet” og fortalt deres historie til kameraet. De var tydeligt flere gange berørt af de danske stjerners beretninger.

Danmarks Psoriasis Forening er glade for og stolte over at kunne præsentere www.underthespotligt.dk - som er et nyt tiltag i paletten af oplysning til psoriasis- og psoriasisgigtpatienter og deres pårørende. Hjemmesiden er blevet til med midler fra Danmarks Psoriasis Forening. ”Under the Spotlight” er blevet til i et samarbejde med deltagerne i filmene, Danmarks Psoriasis Foreningen og IFPA. Projektet er sponsoreret af Abbott.

 

Del på facebook

Telefonrådgivning

Hver torsdag fra kl. 16.30-18.30 kan du ringe og tale med foreningens socialrådgiver og dermatologiske sygeplejerske

Læs mere

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret omkring psoriasis, forskning og gode tilbud.