Psoriasisforeningen
Handicaporganisationernes Hus
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup
Telefon: 3675 5400
Kontortid (man-fre) 10-14
CVR: 81935319
» Kontakt os
Psoriasisforeningen er en humanitær forening. Vi arbejder for at udbrede kendskabet til psoriasis og psoriasisgigt samt at støtte og forbedre forholdene for de mere end 165.000 danske psoriasispatienter og deres pårørende.

Email Udskriv

LEO Pharma siger farvel til Daivonex creme

Psoriasissalven og gelen Daivobet er blevet så godt modtaget i Danmark, at der i dag kun er meget begrænset efterspørgsel på den ældre Daivonex-behandling. Det danske medicinalfirma LEO Pharma har derfor taget konsekvensen og besluttet helt at stoppe produktionen af Daivonex creme.

Udviklingen indenfor behandling af psoriasis har været markant de senere år, og derfor ser ældre behandling nu ud til at blive overflødiggjort af mere moderne produkter. Medicinalfirmaet LEO Pharma har igennem mange år tilbudt cremen Daivonex, til danskere, som lider af psoriasis. Men nu har det moderne kombinationspræparat Daivobet slået Daivonex helt af banen.

- Da vi i sin tid lancerede Daivonex var det en markant tilføjelse til behandlingen af psoriasis. I dag har Daivobet overtaget den position, fordi kombinationsbehandlingens fordele langt overstiger enkeltstofbehandling som for eksempel Daivonex. Derfor har vi også besluttet os for, at det er tid til at sige farvel til Daivonex, siger Torben Klitgaard, produktchef i LEO Pharma.

I praksis bliver leveringen af Daivonex indstillet i slutningen af året
Ifølge LEO Pharma er årsagen til den faldende interesse for Daivonex, at produktet er for besværligt i forhold til alternativet Daivobet, som eksempelvis altid blot skal smøres på en enkelt gang om dagen. Daivonex skal derimod påføres to gange dagligt og virker, på trods af den ekstra påsmøring, ikke lige så effektivt, som det mere moderne præparat.

Skal forbedre livskvaliteten
Samtidig betyder en helt ny formulering af Daivobet, at personer med psoriasis nu kan undgå en del af generne ved behandlingen, hvilket har været et klart mål for LEO Pharma.

- Vi kunne se i en stor europæisk undersøgelse, at næsten en tredjedel brugte behandlingen forkert, simpelthen fordi de kosmetiske egenskaber ikke er optimale. Da en af vores vigtigste opgaver er at forbedre livskvaliteten for personer med psoriasis, udviklede vi derfor en ny formulering af Daivobet - nemlig Daivobet Gel. Den er nem at påføre og brugerne kan undgå en klæbrig fornemmelse. Dermed har vi nu to kombinationspræparater, som afløser for de gammeldags enkeltstofbehandlinger, forklarer Torben Klitgaard.

Daivobet er en kombination af D-vitamin og steroid, og videnskabelige undersøgelser har vist, at Daivobet generelt har et bedre forhold mellem bivirkninger og effekt end forgængeren Daivonex. På trods af, at Daivonex ikke længere vil være at finde på hylderne, så kan danskere med psoriasis altså stadig vælge mellem enten Daivobet salve eller Daivobet Gel. LEO Pharma anbefaler nuværende Daivonex-patienter at drøfte med deres læge, hvilket af de nyere præparater som kan passe dem bedst, når Daivonex forlader markedet.

Del på facebook

Telefonrådgivning

Hver torsdag fra kl. 16.30-18.30 kan du ringe og tale med foreningens socialrådgiver og dermatologiske sygeplejerske

Læs mere

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret omkring psoriasis, forskning og gode tilbud.